Tokat'a düzenlenen uçak seferlerinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Türk Hava Yolları (THY), Perşembe günleri yapılan iki sefer sayısını teke düşürerek haftanın 7 günü sefer düzenlemeye başladı. Ayrıca Tokatlıların İzmir seferleri için talepleri karşılanmazken, Sivas'a yönelik uçak seferlerinde önemli bir artış oldu.

Tokat Habersivas

Sivas'a Yeni Uçak Seferleri Müjdesi

İçişleri Bakanlığı Uyardı: B Sınıfı Ehliyetlerde Yeni Dönem Başlıyor! İçişleri Bakanlığı Uyardı: B Sınıfı Ehliyetlerde Yeni Dönem Başlıyor!

Bu gelişmeler yaşanırken, Sivas'ta havacılık alanında büyük bir adım atıldı. Türk Hava Yolları’nın yanı sıra Pegasus ve SunExpress firmaları da Sivas’a yeni uçak seferleri başlatacağını duyurdu. Özellikle Sivas-İzmir hattında Pegasus Hava Yolları ve SunExpress’in sefer başlatması, bölgedeki ulaşım kolaylığını artırdı. Pegasus Hava Yolları’nın İzmir-Sivas hattında seferlere 1 Ekim’de başlayacağı belirtilirken, SunExpress ise 8 Kasım’dan itibaren Sivas-İzmir seferlerine başlıyor.

Sivas3

Perde Arkasında Kim Var?

Bu kararlar, Tokat ve Sivas arasında hava yolu ulaşımındaki farkı derinleştirirken, akıllarda soru işaretleri de oluşturdu. Sivas'a verilen bu önceliğin arkasında kimin olduğu ve Tokat’ın taleplerinin neden karşılanmadığı merak konusu oldu. Firmaların bu tercihleri kendi stratejilerinden mi kaynaklanıyor, yoksa bu yönlendirmelerin arkasında başka bir etken mi var? Perde arkasında yöneticilerin bu kararları nasıl etkilediği sorgulanıyor.

Izmir Sivas Ucuslarina Ba Ed09

İzmir-Sivas Seferleri Başlıyor

Pegasus Hava Yolları’nın İzmir-Sivas hattında salı ve cumartesi günleri direkt uçuşlara başlayacağı duyuruldu. SunExpress ise cuma ve pazar günleri sefer düzenleyecek. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yapılacak bu direkt uçuşlar, Sivaslılar için büyük bir kolaylık sağlayacak.Whatsapp Image 2024 08 29 At 18.36.22 (1)

Tokat'ın Talepleri Neden Gözardı Ediliyor?

Tokatlılar, bu gelişmeler karşısında Sivas’a verilen önceliğin Tokat’a da verilmesi gerektiğini savunuyor. Bu durumda, Tokat ve Sivas arasındaki rekabetin hava yolu ulaşımında da kendini gösterdiği açıkça görülüyor. Tokat halkı, taleplerinin karşılanmasını beklerken, Sivas’ın havacılıkta attığı adımlar dikkat çekiyor.

   650X344 Tokat Havalimani Eylulde 8 Bin 415 Yolcuya Hizmet Verdi 1665487073517 Tokat Haber

Muhabir: Burhan Arar