Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı

TUİK Nüfus istatistikleri Portalının verilerine göre 2023'te erkek bebeklere verilen en çok verilen ad hangisidir?? Kim Milyoner 29 Eylül 2024 Pazar günü başlayan Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Ramazan Çulha'ya sorulan 300 bin liralık yarışma sorusu ve cevabı. Her Pazar günü saat 20:00'da ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sevilen sunucusu Oktay Kaynarca'nın sunumu ile yeni bölümüyle karşımızda. Her hafta ilgi çekici sorularla karşımızda olan Kim Milyoner Olmak ister bu hafta da şaşırtıcı sorularla karşımızda.

Ramazan Çulha kimdir?

Ramazan Çulha 19 yaşında, İstanbul’da doğmuş ve İstanbul’da yaşıyor. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi olan Ramazan Bey, yarışmadan kazanacağı ödülle eğitim hayatına yatırım yapmak istiyor.

Kim Milyoner Olmak İster Sorusu ve Cevabı

Milyoner sorusu: TUİK Nüfus istatistikleri Portalının verilerine göre 2023'te erkek bebeklere verilen en çok verilen ad hangisidir?

A:Eymen
B:Yusuf
C: Alparslan
D: Berkcan

Cevap: Alparslan

En çok tercih edilen isimlere bakıldığında erkek bebeklerden 8 bin 957'sine Alparslan, 5 bin 538'ine Yusuf, 5 bin 361 tanesine Göktuğ ismi konuldu.

Bu isimleri sırasıyla Ömer Asaf, Miraç, Ömer, Kerem, Eymen ve Metehan takip etti. Kız bebeklere en çok verilen isimler arasında ilk sırayı ise Asel aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ