TRT, boykot çağrılarına destek veren oyuncularla ilgili aldığı kararlarla gündemde. CHP’nin başlattığı boykot kampanyasına destek verdiği için TRT1’in Teşkilat dizisinin başrol oyuncusu Aybüke Pusat’ın işine son verilmesinin ardından, Pusat’a destek veren sevgilisi Furkan Andıç ve oyuncu Boran Kuzum da TRT projelerinden çıkarıldı.
Furkan Andıç’ın Çekimleri İptal Edildi
Aybüke Pusat’ın boykot çağrısına destek vermesi sonrası işine son verilmesi, kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Pusat’a sosyal medyada “Yanındayım gülüm” paylaşımıyla destek olan 6 yıllık sevgilisi Furkan Andıç, bu paylaşımın ardından TRT Tabii platformunda yer alan Muhabir dizisindeki rolünden çıkarıldı. Andıç’ın iki günlük çekimleri iptal edilirken, SO Medya imzalı dizinin yapım ekibi yeni bir oyuncu arayışı için çekimlere ara verdi.
Boran Kuzum da Kadrodan Çıkarıldı
Aybüke Pusat ve boykot çağrılarına destek veren bir diğer isim olan Boran Kuzum’un da TRT Tabii platformunda yer alan Bir Ruh Macerası dizisindeki rolünden çıkarıldığı öğrenildi. Kuzum’un, dizide efsane yönetmen Atıf Yılmaz’ı canlandırmaya hazırlandığı belirtilmişti. Ancak bu kararın, çekimlerin başlamasına kısa bir süre kala alındığı ifade edildi.