Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 36 şehirde yer alan konut ve iş yerlerini cazip finansman koşullarıyla satışa sunuyor. TOKİ, konutlar için yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade imkanı sunarken, iş yerleri için ise yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade seçeneği sağlıyor.

TOKİ, uygun fiyatlarla 36 ilde konut ve iş yeri satışı yapacak. Konut ve iş yerleri için alan, fiyat ve konum bilgileri paylaşıldı. Vatandaşlar, TOKİ konut ve iş yerleri için Emlak Müzayede sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. Kampanya kapsamında, 36 ilde toplam 16 konut ve 183 iş yeri, 30 Mayıs 2024 tarihinde açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak. Açık artırmalar, 31 Mayıs Cuma günü Ankara The Green Park Hotel ile TOKİ'nin İstanbul hizmet binasında gerçekleştirilecek. TOKİ konut ve iş yeri açık artırma satışına ilişkin bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yürütülecek. Başvurular ve teminatlar, bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek.

TOKİ'nin Konut Satışı Yaptığı İller

TOKİ'den alınan bilgiye göre, alıcılar, İstanbul, Balıkesir, Çorum, Konya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Zonguldak, Rize, Siirt, Tunceli ve Kars'ta satışa sunulan konutlara yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle sahip olabilecek.

TOKİ'nin İş Yeri Satışı Yaptığı İller

TOKİ’nin iş yeri satışına çıktığı iller ise şöyle sıralanıyor: Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Ankara, Yalova, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Afyonkarahisar, Erzurum, Gaziantep, Isparta, Diyarbakır, Sinop, Sivas, Kütahya, Osmaniye, Burdur, Adana, Elazığ, Kastamonu, Trabzon, Giresun, Uşak, Kars, Kırşehir ve Şanlıurfa. Bu illerde satışa sunulan iş yerleri yüzde 15 peşinat ve 60 ay vadeyle alınabilecek.

Tokat Listede mi?

Maalesef, Tokat bu kez TOKİ’nin konut ve iş yeri satış yaptığı iller arasında yer almıyor. Ancak TOKİ'nin sunduğu bu fırsatlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar, belirlenen illerdeki konut ve iş yerleri için başvuruda bulunabilirler.

Başvuru ve Satış Detayları

TOKİ, 30 Mayıs 2024 tarihinde açık artırma yöntemiyle satışa sunacağı konut ve iş yerleri için vatandaşlardan başvuru almaya başladı. Emlak Müzayede sitesi üzerinden yapılacak başvuruların ardından, açık artırmalar Ankara The Green Park Hotel ve TOKİ'nin İstanbul hizmet binasında gerçekleştirilecek. Bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yürütülecek olup, başvurular ve teminatlar bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek.

Cazip Finansman Koşulları

TOKİ’nin sunduğu cazip finansman koşulları, ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Konutlar için yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade imkanı sunulurken, iş yerleri için ise yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade seçeneği sağlanıyor. Bu fırsatlar, ev ve iş yeri sahibi olmayı düşünenler için büyük bir avantaj sunuyor.

Muhabir: Murat Onur