Tokat Tabipler Odası Başkanı Dr. Selim Kaylan, Türk Tabipler Birliği'nin geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan Bozkurt selamına yönelik güven zedeleyici açıklamalarına karşılık önemli açıklamalarda bulundu. Kaylan, Türk hekimlerinin bu selamı vermesinin doğal bir kültürel ifade olduğunu ve kimseye karşı düşmanlık veya ayrımcılık içermediğini vurguladı.

Türk Hekimlerinin Kültürel İfadesi: Bozkurt Selamı

Dr. Kaylan, adının başında "Türk" olan meslek örgütlerinin eski başkanının zafer işareti yapıp etnik ayrıştırıcı söylemlerde bulunmasının ve geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 76. Büyük Kongre'de Çav Bella Marşı'nın söylenmesinin güven zedelemezken, Bozkurt selamının nasıl güven zedeleyici olabileceğini sorguladı. Tokat Tabip Odası olarak Türk hekimlerinin yanında olduklarını açıkça ifade etti.

Adil ve Saygılı İletişim Temennisi

Dr. Kaylan, Tokat Tabipler Odası olarak herkesin hukukunu korumanın, sağlık hizmetlerini en üst düzeyde ve hekimlik andına bağlı kalarak sunmanın birinci öncelikleri olduğunu belirtti. Bu süreçte yanlış anlaşılmaların ve taraflı yaklaşımların yerine adil ve saygılı bir iletişim ile karşılıklı anlayışın oluşturulmasını temenni ettiklerini söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun Zile'de İçini Ürperten Olay Ekrem İmamoğlu'nun Zile'de İçini Ürperten Olay

Türk Hekimlerinin Fedakarlığı ve Hizmet Aşkı

Türk hekimlerinin yüzyıllardır Türk milletinin sağlığı için gece gündüz demeden çalıştığını hatırlatan Dr. Kaylan, "Tarafımız yüce Türk milletinden yanadır diyerek bu kutlu mesleği icra eden her hekimin arkasında durduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle ayrıştırmadan sağlık hizmetimizi daha ileriye taşıyabilir ve toplumumuzun sağlığı ve refahı için katkı sağlayabiliriz" dedi.

 

 

Muhabir: Burhan Arar