Tokat'ın Güryıldız beldesinde yaşayan evli ve dört çocuk babası Talip Atar (45), internetten ucuz ev eşyası almak isterken 30 bin lira dolandırıldı.

"İkinci El Eşya Satışı İlanına İnandık"

Narin'in mezarı ziyaretçi akınına uğruyor! Narin'in mezarı ziyaretçi akınına uğruyor!

Talip Atar, evine beyaz eşya almak için internette araştırma yaparken, bir sitede adının B.Y. olduğunu ve polis olduğunu belirten bir kişiyle tanıştı. Bu kişi, tayini çıktığı için eşyalarını satmak istediğini söylüyordu. WhatsApp üzerinden görüntülü konuşan Atar, eşyaları beğenerek 30 bin liraya anlaştı ve parayı verilen hesaba yatırdı.

"Açıklamaya Yanlış Yazmışsınız" Tuzağı

Parayı yatırdıktan sonra karşı taraf, açıklamaya yanlış yazıldığı iddiasıyla Atar'dan tekrar 30 bin lira istedi. Atar, parasının olmadığını ve vazgeçtiğini söyleyince dolandırıldığını anladı ve şikayetçi oldu. "Bu parayı özürlü çocuğumuzun parasıyla biriktirdik. Asgari ücretle çalışıyorum, daha fazla gönderemem dedim. Bizi bu şekilde dolandırdılar," dedi.

"Görüntülü Konuşma ve Güven Verme Taktikleri"

Atar, dolandırıcıların polis olduklarını söyledikleri için güven verdiğini belirtti: "Görüntülü konuşurken eşi de namaz kılıyordu. Bize inandırıcı ve samimi geldiler. Polise giderek şikayetçi olduk. Ben devletime güveniyorum."

Aynı Sitede Hâlâ Aktifler

Dolandırıcıların hâlâ aynı sitede eşyaları satmaya devam ettiğini belirten Atar, "Aradığımızda telefonlara çıkmıyorlar. Aynı sitede eşyaları satmaktalar," diyerek vatandaşları uyardı.

Muhabir: Burhan Arar