Tokat'ta Turizm Haftası etkinlikleri, Vali Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun katılımıyla Taşhan-Sulusokak arasında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Açılış programı Sulusokak'ta devam etti.

Tarihi ve Kültür Vurgusu

Vali Hatipoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Tokat'ın Anadolu'nun Türkler tarafından fethedilmesinden sonra önemli bir kültür ve bilim merkezi haline geldiğini belirtti. Danişmendliler döneminden kalan tarihi yapılar ve Niksar ilçesinin, Anadolu'da Türk-İslam kültürünün yayılmasında önemli rol oynadığını vurguladı.Whatsapp Image 2024 04 17 At 11.15.44 Tokat Haber

Turizm ve Doğal Güzellikler

Vali Hatipoğlu, Tokat'ın doğal güzelliklerine de değinerek, Ballıca Mağarası ve Kaz Gölü gibi doğa harikalarının turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalardan bahsetti. Ayrıca, bölgenin gastronomisi, el sanatları ve tarihi mirasıyla turizmin canlandırılması için yapılan çalışmaları anlattı.Whatsapp Image 2024 04 17 At 11.14.58 Tokat Haber

Geleceğe Yönelik Hedefler

Turizm haftası dolayısıyla, kültürel ve gastronomik zenginliklerin ön plana çıkarılmasının amaçlandığını ifade eden Hatipoğlu, gelecek dönemlerde turizmde daha büyük bir ivme kazanmayı hedeflediklerini söyledi.Whatsapp Image 2024 04 17 At 11.44.44 Tokat Haber

Vali ve Belediye Başkanı Ellik Oynadı

Vali Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Yazıcıoğlu düzenlenen etkinlikte ellik oynadı. Turzim haftası dolayısı ile açılan stantlar gezildi.

Hıdırellezde gül ağacının altına dilek ne zaman gömülür? Hıdırellezde gül ağacının altına dilek ne zaman gömülür?

Vali Kültür2Etkinlikte bir konuşma yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Biz Tokat'ta turizmi, gastronomisiyle, el sanatlarıyla, tarihi köklü mirasıyla canlı tutmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ballıca Mağaramız dünyanın gerçekten müthiş doğa harikalarından birisi. Yine orada bulunan Kaz Gölü ihya ettiğimiz bir diğer alan. Bu iki alanın üzerinde yeşermiş olan yaylalarıyla bu yani doğanın da bize sunduğu cennet köşeler var. Bunları ihya etmek için elimizden geleni bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Turizm haftası dolayısıyla tekrar gastronomiden kültüre kadar pek çok alanı bir kez daha hatırlatmak istedik. Biz önümüzdeki dönem itibariyle bu alanda yaptığımız çalışmalarla çok daha farklı bir ivme kazandırmak arzusundayız. Komana, Sebastapolis gibi kazıları en kısa zamanda bitirmek gibi bir hedefimiz var. Bunlarla ilgili olarak da çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

"TOKAT'IN KÜLTÜR VE TURİZMDEN CİDDİ PAY ALMASI GEREKİYOR"

Yazıcı1Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ise "Turizm haftasındayız. Tokat çok kıymetli, çok kadim bir şehir. Çok da kıymetli, çok kadim bir şehirde görev yapmanın da mutluluğunu hissediyorum. Şimdi Tokat mutedil bir diyar, biliyorsunuz. Dengeli ve düzenli bir şehir, insanıyla da kin tutmayan şehir deniyor buraya.

Kültür2Tarih dokusuyla, envanterleriyle gerçekten bu coğrafyanın en önde planlanmış en önde gelen şehirlerinden bir tanesi. Amacımız bu tarihi dokuyu, bu envanteri biraz daha gün yüzüne çıkartarak pazarlayabilmek. Pazarlamak da ayrı bir sanattır. Ayrı bir yetenek ister. Sayın Valimizle il yöneticilerimizle inşallah belediye olarak da biz Tokat'ın tanıtılmasıhususunda gerekli adımları hızlı bir şekilde atacağız.

Kültür5Bu coğrafya çok kıymetli. Bu kale çok kıymetli. Her açıdan ilçelerimizle, ilimizle ne yapılması gerekiyorsa bu adımları hızlı bir şekilde atacağız. Çünkü Tokat'ın buna gerçekten çok ihtiyacı var. Turizmden de kültürden de ciddi anlamda pay almamız gerekiyor." diye konuştu. 

Whatsapp Image 2024 04 17 At 12.04.13 Tokat Haber

Muhabir: Mihriban Koçaker