Tokat'ta Trafik Bilinci Güçleniyor Tokat'ta Trafik Bilinci Güçleniyor

Tokat'ta KKKA Teşhisiyle Hastaneye Başvuranların Sayısı Artıyor: 2 Hasta Tedavi Altında
Tokat'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisi konulan iki kişi, Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastaların sağlık durumu iyi seyrediyor.

Kene Isırığı Sonrası KKKA Teşhisi

Son bir haftada Tokat'ta iki kişi, vücutlarına yapışan keneyi çıkardıktan sonra rahatsızlandı. Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'ne başvuran hastalara, KKKA tanısı kondu ve hemen tedavi süreci başlatıldı. Yetkililer, hastaların genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Tokat Kene 2 Kişi1

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Vakalarındaki Artış

2024 yılı içerisinde, 1 Ocak - 7 Ağustos tarihleri arasında Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü ve acil servisine toplam 550 kişi, kene yapışması şikayetiyle başvurdu. Bu başvuruların ardından, hastalık teşhisi konulan 52 kişi taburcu edilirken, 13 hasta ise ileri tetkik ve tedavi için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisi devam eden 2 kişi ise Tokat Devlet Hastanesi'nde gözetim altında tutuluyor.

Halkın Dikkatine: KKKA Hastalığına Karşı Önlemler

Yetkililer, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi bulaşıcı hastalıklara karşı halkın daha dikkatli olmasını ve kenelerden korunmak için gerekli tedbirleri almasını tavsiye ediyor. Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişilerin daha dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Muhabir: Mihriban Koçaker