Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No.lu Şube Başkanı Şaban Ceylan, bir kadın veli tarafından tehdit edilip hakaret ve fiziki saldırıya uğrayan Fatih İlkokulu öğretmenlerinden E.D.' yi okulda ziyaret etti. Öğretmenler odasında tüm öğretmenlerle görüşmeler yapıldı. 

Tokat'ta Kalaşnikoflu saldırı! Tokat'ta Kalaşnikoflu saldırı!

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No.lu Şube Başkanı Şaban Ceylan, "Eğitim çalışanlarımıza hakarete, tehdide dur diyoruz. Her geçen gün artan bu tür olaylara dikkat çekerek yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Kendini bilmez bir veli, diğer öğretmenlerin içinde Kadın Öğretmenimize hem de öğretmenler odasında hakaret ederek tehditler savurarak manevi ve fiziki şiddet uygulamıştır. Öğretmenlik mesleğini ve eğitimciyi küçümseyen bu zorba davranışı şiddetle kınıyoruz. Öğretmenimize saldıran bu kişi bu cesareti nereden bulmaktadır? Her türlü şiddet mağduru eğitim çalışanımızın hukuki olarak da yanında olacağız. Öğretmen hiçbir kişi veya grubun oyuncağı değildir. Polis marifetiyle olay Tokat Cumhuriyet Savcılığına yansıtılmış tüm şahit öğretmenler ve okul idaresi olaya şahitlik yaparak veliden şikâyetçi olmuşlardır. Bu konunun takipçisi olacağız." dedi. 
"Gerekli mevzuat düzenlemelerini bekliyoruz"
Şaban Ceylan açıklamasını şöyle sürdürdü: Ekim ayında ele alınacak ÖMK kapsamında TBMM ve Milli Eğitim Bakanlığımız eğitim çalışanlarının yanında olmalı gereken kanuni düzenlemeler yapılmalıdır. Kişisel egolarını tatmin edecek bozuk karakterli insanlara karşı daha güvenlikli okullar ve eğitim çalışanlarımızı koruyacak genel mevzuat düzenlemelerini hala bekliyoruz. Bu tarz olumsuz davranışların önünü almak için Okul Aile birliklerimiz Velilerimiz üzerinden hassasiyet çalışması yapılmalıdır. Bu haksızlığı yapanların uykularını kaçıracak cesaretlerini kıracak düzenlemeleri bekliyoruz. Eğitim çalışanlarımızın yalnız olmadığını belirterek, Eğitim Bir Sen Tokat Şubesi olarak idareci arkadaşımıza her türlü desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

Muhabir: Mihriban Koçaker