1 - 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında uygulanacak olan Açık Öğretim Ortaokulu e-Sınavları için öğrenci giriş belgeleri erişime açıldı. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 3. dönem e-Sınav giriş belgeleri, yurtdışında bulunan öğrenciler (K.K.T.C. hariç), engelli öğrenciler ve tutuklu hükümlü öğrenciler hariç, tüm öğrenciler için yayınlandı.

Sınav Giriş Belgeleri Nasıl Alınır?

Öğrenciler, https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx internet adresinden giriş yaparak sınav giriş belgelerini alabilirler. Bu adresten giriş yaparak sınav tarihlerini ve sınav yerlerini öğrenebilirsiniz.

Halk Eğitimi Merkezleri Bilgi Ekranları

Halk eğitimi merkezleri ise bilgi kontrol ekranları/e-Sınav randevu işlemleri ekranından öğrenci giriş belgelerinin dökümünü alabilecekler. Bu merkezler, öğrencilere gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeleri yaparak sınav süreçlerinin sorunsuz geçmesini sağlayacak.

Fotoğraf Yükleme Zorunluluğu

Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sistemi’nde fotoğrafı olmayan öğrenciler e-Sınav giriş belgesi alamayacak. Öğrenciler, fotoğraflarını en yakın halk eğitimi merkezleri veya irtibat büroları aracılığı ile Bilgi Yönetim Sistemi’ne yükletmeleri halinde e-Sınav giriş belgelerini alabilecekler.

Yurtdışında ve Özel Durumdaki Öğrenciler

Yurtdışında bulunan öğrenciler (K.K.T.C. hariç), engelli öğrenciler ile tutuklu hükümlü öğrencilerin 3. dönem sınavları 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde basılı evrakla yüz yüze yapılacak. Bu öğrenciler, belirtilen tarihlerde sınavlarına katılacaklar.

e-Sınav Randevusu Alan Öğrenciler

e-Sınav randevusu alan öğrenciler, 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde basılı evrakla yüz yüze yapılacak olan sınava katılamayacak olup, 1 - 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak olan e-Sınavlara katılacaklar. Bu öğrencilerin sınav tarihlerini ve yerlerini dikkatlice kontrol etmeleri gerekmektedir.

Sınav Kuralları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sınava girecek olan öğrencilerin, sınav giriş belgesinde yer alan sınav tarihi ve e-Sınav giriş yerine dikkat etmeleri ve sınavla ilgili kuralları okumaları gerektiği hatırlatıldı. Sınav kurallarına uymak, sınavın güvenliği ve geçerliliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Sonuç

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin dikkatine: 1 - 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek e-Sınavlar için giriş belgeleri erişime açıldı. Öğrenciler, sınav tarihlerini ve yerlerini öğrenmek için belirtilen internet adresinden giriş yaparak belgelerini alabilirler. Sınav hazırlıklarına şimdiden başlayarak, sınav günü herhangi bir sorun yaşamamak için gerekli önlemleri almaları önemlidir.

Muhabir: Mihriban Koçaker