Akademik Açılış (1)

Tokat Gaziosmanpaşa Üniveritesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi Akademik Yılı ve Tazelenme Üniversitesi açılış töreni Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili ve TBMM  27. Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Tazelenme Üniversitesi Öğrencisi Nimet Aktekin eğitim öğretimin yaşının olmadığını söyledi.
Akademik Açılış (4)

PROTOKOL KONUŞMALARI YAPILDI
Gaziosmanpaşa Üniveritesi Rektörü Prof. Dr Fatih Yılmaz yaptığı konuşmada 27’nci TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a akademik açılışa katıldığı için teşekkür etti. Tazelenme Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren Rektör Yılmaz, “Yaşam boyu öğrenme felsefesini benimseyen üniversitemiz, bu projeyle toplumsal sorumluluğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Eğitim ve öğrenmenin yaşı olmadığını, her bireyin bilgiye erişim hakkı olduğunu savunuyoruz” dedi. 

Akademik Açılış (2)

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Üniversiteler ilmi keşifleri ve araştırmalarıyla insanlığın bilgi hazinesine eşsiz katkılar sunan, yerel kalkınmayı sağlayan, toplumu geleceğe hazırlayan, bilim adamlarıyla adından söz ettiren, değerli kurumlarımızdır” dedi. 

Tokat Milletvekili, Anayasa Komisyonu Başkanı Av. Yusuf Beyazıt ise İsmail Kahraman hakkında açıklayıcı bilgiler aktardı. 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini Bakan Tekin Anlattı Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini Bakan Tekin Anlattı

Tokat Valisi Abdullah Köklü de TOGÜ’nün topluma hizmet noktasındaki öncülüğünü bir kez daha görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Akademik Açılış (3)

Açılış programı protokol konuşmalarının ardından Proje Başarı Ödülü ve Sosyal Sorumluluk ve Topluma Katkı Ödülleri ile devam etti. 2022-2023 yıllarında TÜBİTAK ve AB tarafından yüksek bütçelerle desteklenen AR-GE projelerinde görev alan hocalarımıza ödül takdim edildi. 
Akademik Açılış (5)

KAHRAMAN: GENÇLERİMİZE MİLLİ RUH AŞILAMALIYIZ
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili ve TBMM  27’nci Başkanı İsmail Kahraman “Eğitim ve Öğretimimiz” başlıklı açılış dersinde milli ve manevi değerlerimizin önemine işaret etti. TBMM  27’nci Başkanı İsmail Kahraman, “Gençlerimize millî ruh aşılamamız lazım. Eğitim sistemimizde yetişen gençlerimize ruh vermemiz, manevî ve millî değerlere saygıyı öğretmemiz lazım. Plevne kahramanı Gaziosmanpaşa’nın şehrinde kurulan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde bugün açılış dersi vermekten mutluluk duyuyorum” dedi. TBMM  27’nci Başkanı İsmail Kahraman konuşmasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin gelişiminden duyduğu memnuniyeti de ifade etti. 

Akademik Açılış (4)Açılış dersi sonrasında Rektör Yılmaz tarafından  İsmail Kahraman’a hediye takdimi yapıldı. Kahraman da Rektör'e hediye takdim etti. 
2024-2025 eğitim öğretim dönemi akademik yılı ve Tazelenme Üniversitesi açılış töreni protokol ve Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Muhabir: Mihriban Koçaker