Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde çalışan şehit yakını şube müdürü S. P.'nin Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne naklen atananmasıyla ilgili Valilik Makamına dilekçe veren şehit annesi hem hasta olması hem de şehit annesi olması nedeniyle oğlunun kendisine baktığı gerekçesiyle atamanın durdurulmasını istiyor. 
 

Tokat’tan İstanbul’a Yolcu Otobüsü Fiyatına Uçak Bileti! Tokat’tan İstanbul’a Yolcu Otobüsü Fiyatına Uçak Bileti!

Valilik makamına dilekçe verdi
Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan ve Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü emrine naklen ataması yapılan Şube Müdürü Sadettin P.'nin annesi 81 yaşındaki Zeynep P., şehit annesi olması ile hastalığı nedeniyle oğlu Sadettin P.'nin kendisine bakması nedeniyle atamanın durdurulmasına ilişkin Tokat Valilik Makamına dilekçe yazdı. 
Tokat Haberşehit Yakını Atama (1)

İşte o dilekçe
Şehit annesi Zeynep P., 28.05.2024 tarihli dilekçesinde 'Yeşilyurt ilçesi Çıkrık mahallesinde ikamet etmekteyim. Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğünde çalışan oğlum Sadettin P., ile birlikte ikamet etmekteyim. Ancak oğlumun ataması Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne yapılmıştır. Hasta olduğumdan oğlum bana baktığı için atamasının durdurulmasını istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim." ifadelerine yer verdi.  
Şehit annesi şuan Malatya'da görev yapan oğlunun atamasının durdurulmasını bekliyor. 
Tokat Haberşehit Yakını Atama (2)

Genelgede Şehit ve gazi yakınları öncelikli
Genelgeye göre şehit ve gazi yakınları öncelikli grupta. Genelge; "Terör eylemleri etkisi ve sebebiyle şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan  ya da malul olup da çalışabilir durumda olan kamu görevlileri ile er ve erbaşların, Devlet memuru olarak görev yapan eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşlerinin; çalıştıkları kurum veya kuruluşların hizmet birimleri olan yerlere münhasır olmak üzere, aynı kurum içinde yer değiştirme suretiyle atanma talepleri, bu durumlarının ilgili makamlarca belgelendirilmiş olması kaydıyla, kadro imkanları da dikkate alınmak suretiyle bu yönetmelikteki kısıtlayıcı hükümlere bakılmaksızın öncelikle yerine getirilir." şeklinde. 

Muhabir: Mihriban Koçaker