Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, obeziteyle mücadeleye yönelik düzenlediği aylık bilgilendirme ve eğitim toplantılarına devam ediyor. Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen bu ayki toplantıda, merkez müdürü Dr. Elif Erdoğdu Ceylan ve diyetisyen Ebru Nur Bilce katılımcılara önemli bilgiler sundu.

Whatsapp Image 2024 08 16 At 14.56.20 (1)

Obezite: Tercih mi, Hastalık mı?
Toplantının ana konuşmacısı olan Merkez Müdürü Dr. Elif Erdoğdu Ceylan, “Obezite Bir Tercih midir, Yoksa Hastalık mıdır?” başlıklı sunumuyla, obezitenin nedenleri ve sonuçlarına dair önemli tespitlerde bulundu. Sunumda, obezitenin bireylerin tercihlerinden çok, genetik ve çevresel faktörlerin bir sonucu olduğuna dikkat çekildi.Whatsapp Image 2024 08 16 At 14.56.19 (1)

Beslenme Okuryazarlığına Vurgu
Diyetisyen Ebru Nur Bilce ise beslenme okuryazarlığı konusuna değindi. Bilce, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının nasıl geliştirileceğini ve obezitenin önlenmesinde bilinçli beslenmenin önemini anlattı. Beslenme konusunda yanlış bilinenlerin düzeltilmesi ve doğru bilgilendirme ile obezitenin önlenebileceği vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı Uyardı: B Sınıfı Ehliyetlerde Yeni Dönem Başlıyor! İçişleri Bakanlığı Uyardı: B Sınıfı Ehliyetlerde Yeni Dönem Başlıyor!

Başarı Belgeleri Takdim Edildi
Toplantının sonunda, merkezdeki tedavi süreçlerinde başarılı olan iki hastaya başarı belgeleri takdim edildi. Merkez Müdürü Dr. Elif Erdoğdu Ceylan, “Bu toplantılarla obezite ile mücadelede multidisipliner bir yaklaşımı benimsiyoruz. Hastalarımıza en uygun ve en iyi seçeneği sunmayı amaçlıyoruz” diyerek, eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Whatsapp Image 2024 08 16 At 14.56.20Whatsapp Image 2024 08 16 At 14.56.19 (2)

 

 

Muhabir: Burhan Arar