Sulusaray'a 34 Bin Metrekarelik Dev Proje Sulusaray'a 34 Bin Metrekarelik Dev Proje

Tokat'ta ikamet eden lise mezunu gençler için heyecan verici bir duyuru geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 500 komiser yardımcısı alımının başladığı bildirildi. Bu alımların detaylarına geçmeden önce, adayların karşılaması gereken bazı önemli koşulları gözden geçirelim.

500 öğrenci alımlar için adayların önce hazırlık sınıfını okuması gerektiği bilgisi verilirken, Hazırlık sınıfının ardından 4 senelik üniversite eğitimleri hem lisans hem de komiserlik eğitimi şeklinde tamamlanması gerektiği bilgisi verildi. Bu durum da toplamda 5 yılın sonunda eğitimlerini tamamlayan öğrenciler mezun olacak ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başlayacak.

Komiser Yardımcısı Alımı İçin Başvuru Şartları Neler?

Komiser yardımcısı için başvuru yapacak adaylardan talep edilecek şartlar şu şekilde;
Türk vatandaşı olması, Lise ve dengi okullardan mezun olması
Silah taşımaya ya da silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmaması gerekmektedir.
Ayrıca, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak koşuluyla, sınavın yapıldığı yıl (1 Ocak tarihi) itibarıyla 22 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ilgili sonuçlarının olumlu olması,
3/1/2018 tarihli ve 30290 sayılı Resmi Gazete’de yayımlan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıması ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olması ve yazılı sınavdan Bakan onayı ile belirlenen taban puan yahut üzerinde puan almış olması gerekmektedir.
Tüm bunlara ek olarak, alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanımı gibi nedenlerden dolayı tedavi görmüş yahut tedavi görüyor olmaması gibi şartlar talep edilecektir.
Komiser Yardımcısı Alımları İçin Başvuru yapacak adayların, YKS’den alacak puanla Temmuz ayında ilana başvurularını yapabilecek.
Tüm şartları taşıyan adaylar, 8 ila 9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak YKS’de geçerli puan alacak öğrenciler, bu puanları ile ilana başvurularını yapabilecekler.

Tokat'ta yaşayan ve bu şartları taşıyan lise mezunu gençler için bu alım fırsat niteliğinde. Eğer siz de bu kriterleri karşılıyorsanız, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilir ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Unutmayın, bu fırsat sizi bekliyor!

Muhabir: Murat Onur