Bakan Yumaklı, Tokat Belediyesi’ni Ziyaret Etmedi... Bakan Yumaklı, Tokat Belediyesi’ni Ziyaret Etmedi...

11 şehri ağır etkileyen 6 Şubat depremleri Kuzey Anadolu fayı üzerinde bulunan birinci derece deprem bölgesi Tokat'ta deprem gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkarırken çalışmalar kentsel dönüşüm üzerine yoğunlaştırılmıştı.

31 Mart seçimlerinin ardından Tokat Belediye Başkanlığı görevini AK Partili belediyeden devralan MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ise kentte kentsel dönüşüm ve trafik ile ilgili kolları sıvamıştı.  
Başkan Yazıcıoğlu, 'Müjde vermeye hazırlanıyoruz' demişti
Nisan ayında yaptığı bir açıklamada "İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzle 1 Nisan’dan sonra hızlı bir şekilde çalışmamıza başladık. Tokat’ımızın en önemli ve acil ihtiyaçlarından biri olan Kentsel Dönüşüm Projelerimizin çalışmalarına başladık. Bugüne kadar Kentsel Dönüşüm noktasında çok önemli mesafeler kat ettik. Tokat’ımıza önümüzdeki günlerde Kentsel Dönüşüm konusunda çok önemli bir müjdeyi vermeye hazırlanıyoruz." diyen Başkan Yazıcıoğlu, Ankara'da da bazı temaslarda bulunmuştu. 
Tokat Belediyesi'nde Kentsel Dönüşüm toplantısı
Bugün Tokat Belediyesi'nde Tokat Valisi Numan Hatipoğlu başta olmak üzere Başkan Yazıcıoğlu, Milletvekili Yücel Bulut ve yetkililerle kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı. 
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu toplantıya dair yaptığı paylaşımla şu ne ahep birlikte üretmeye devam ediyoruz. Binlerce yıllık tarihi ve kültürü ile şehrimizi depreme karşı yeniliyor ve güçlendiriyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Sayın Vedat Gürgen, Tokat Valisi Sayın Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Sayan Mustafa Arslan, MHP Tokat Milletvekili Sayın Yücel Bulut, Gedaş Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı ve MHP İl Başkanı Mustafa İpek’in katılımı ile kentsel dönüşüm toplantısı gerçekleştirdik. Tarihin izlerini koruyarak, kültürel değerlerimizi yaşatarak Tokat’ı depreme karşı dirençli hâle getirmeye yönelik olarak kentsel dönüşüm startını verdik.  Daha önce Tokat’ı ziyaret ederek şehrimizin depreme karşı yenilenmesinde gerekli talimatları veren ve her adımıyla bizzat ilgilenen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’ye de hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Muhabir: Mihriban Koçaker