Keşan TSO’dan eğitim kurumlarına ziyaretler Keşan TSO’dan eğitim kurumlarına ziyaretler

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira ödemelerini daha yakından takip etmek amacıyla önemli adımlar atıyor. Elden yapılan kira ödemelerine yönelik ceza çalışmaları gündemde. Hem konut hem de iş yeri kiracıları ve mülk sahipleri için bu yeni düzenlemeler büyük önem taşıyor. Denetimlerin ve cezaların artırılmasıyla birlikte, kira bedelinin elden alınmasıyla ortaya çıkan kayıt dışılık ile mücadele edilmesi amaçlanıyor.

Elden Kira Ödemelerine Ceza Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, elden yapılan kira ödemelerini yakın takibe alacak. Bu kapsamda, elden kira ödemelerinde kiracılara da özel usulsüzlük cezası kesilmesi planlanıyor. Ancak, kiracı ödemeyi elden yaptığını idareye bildirirse, kiracıya ceza kesilmeyecek. Bu kural, iş yeri kiralamalarında da geçerli olacak.

POS Cihazlarına Yakın Takip

Yeni düzenlemeler kapsamında, ödemeler için kullanılan POS cihazları da yakın takipte olacak. POS cihazlarını başkasına kullandıran veya başkasına ait POS cihazını kullananlara her bir tespit için ağırlaştırılmış özel usulsüzlük cezası kesilmesi planlanıyor. Bu düzenlemelerle birlikte, ödeme kaydedici cihaz ve POS cihazlarına aykırı davranışlarda bulunanlara yönelik cezalar artırılacak.

Banka ve Finans Kurumları Aracılığıyla Ödeme Zorunluluğu

7 bin lirayı aşan ödemelerin banka ve finans kurumları aracılığıyla yapılması zorunluluğu getiriliyor. Bu düzenlemeye uyulmasını teşvik etmek amacıyla, banka ve finans kurumlarını kullanmadan ödeme yapan mükellefin durumu idareye bildirmesi halinde, ödemeyi yapan adına ceza kesilmemesi öngörülüyor.

Muhabir: Mihriban Koçaker