Tokat Valiliği, düğünler, asker uğurlamaları ve spor müsabakaları gibi kutlama ve etkinliklerde ateşli silahla havaya ateş açılmasının tehlikelerine dikkat çekerek vatandaşları uyardı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu tür kutlamalarda yaşanan ateşli silah kullanımlarının ciddi sonuçlar doğurabileceği vurgulandı.Whatsapp Image 2024 07 30 At 09.52.24

Tokat, Çorum’a Fark Atamadı Ama Amasya’yı Geçti Tokat, Çorum’a Fark Atamadı Ama Amasya’yı Geçti

Ateşli Silah Kullanımının Tehlikeleri
Açıklamada, ateşli silahların mevzuata aykırı kullanımı ve muhafazasıyla ilgili 2024 yılı içinde gerçekleştirilen denetimlerin sonuçlarına yer verildi. Yapılan denetimlerde, 78 tabanca, 31 kurusıkı tabanca, 64 av tüfeği ve 1.609 adet çeşitli mühimmatın ele geçirildiği belirtildi. Bu kapsamda, 193 şahıs hakkında adli ve idari işlemler yapıldığı ifade edildi.

Vatandaşlara Çağrı: 112'yi Arayın
Valilik, ateşli silahların kontrolsüz kullanımının yaralanmalara ve hatta ölümlere yol açabileceğini vurgulayarak, vatandaşları bu tür durumları gördüklerinde 112 acil çağrı hattına bilgi vermeye çağırdı. "Düğün evinin yas evi olmaması için" vatandaşların silahla havaya ateş etme alışkanlığına son vermeleri gerektiği belirtildi.Whatsapp Image 2024 07 30 At 09.52.24 (1)

Mutluluğa Kurşun Sıkmayın
Son olarak, "Düğün evi yas evi olmasın, yarınları umutsuz geçirmemek için mutluluğa kurşun sıkmayınız" mesajıyla, vatandaşların bu tür tehlikeli davranışlardan kaçınmaları gerektiği vurgulandı. Tokat Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı, kamu güvenliğinin korunması amacıyla ilgili yasal düzenlemelere uyulması konusunda kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir.

 
 

Muhabir: Burhan Arar