İşgücü piyasasına girmek isteyen vatandaşlar için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından başlatılan İşgücü Uyum Programı, Tokat'ta okulların temizlik işlerinde çalışmak isteyen vatandaşların başvurularını kabul ediyor. 4 Eylül 2024 ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak başvurular, İŞKUR e-şube, Alo170, Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Turhal ve Erbaa Hizmet Merkezleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

1.040 Vatandaş Okullarda İstihdam Edilecek

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bilim insanlarından dünya çapında başarı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bilim insanlarından dünya çapında başarı

Bu yeni program kapsamında, Tokat genelindeki okullarda 1.040 vatandaşın istihdam edilmesi planlanıyor. İŞKUR’un yürüttüğü başvuru süreci sonrasında, İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde okullarda çalışacak olan vatandaşlar kamu hizmetlerine katkı sağlayacak. İl Müdürü Bekir Fındık,  Programa katılan vatandaşlara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacağını kaydetti. Ayrıca kısa vadeli sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Bir katılımcı, maksimum 140 gün boyunca programdan yararlanabilecek.Whatsapp Image 2024 09 04 At 18.08.58

İşgücü Uyum Programı Nedir?

İUP, özellikle kadınlar, gençler, engelliler ve uzun süreli işsizler gibi özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına katılımını sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından geliştirildi. Program, katılımcılara çalışma alışkanlığı kazandırmayı ve geçici gelir desteği sunmayı hedefliyor. Ayrıca, kamu hizmetlerinin desteklenmesine yönelik olarak kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılıyor.

Kimler Katılabilir?

İUP’a katılmak isteyen vatandaşlar, 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olmalıdır. Özellikle kadınlar, öğrenciler, engelliler ve eski hükümlüler gibi gruplar programa katılım için önceliklidir.

Programın Detayları ve Süresi

İşgücü Uyum Programı, yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süreyle uygulanacak. İlk dört hafta boyunca yoğun eğitim verilecek ve haftalık 37,5 saat çalışılacak, diğer haftalarda ise haftalık çalışma süresi 22,5 saate düşecek. Programa katılan kişiler, program süresince başka bir yerde çalışabilecekler.

 

Muhabir: Burhan Arar