Tokat Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı Göreve Başladı Tokat Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı Göreve Başladı

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak biliniyor.  1 Mayıs günü Türkiye'de de İşçi ve Emekçiler Bayramı olarak kutlanıyor. 

Peki Türkiye'de 1 Mayıs nasıl kutlanacak. İşçi ve Emekçi bayramına girerken ülke genelindeki bazı gelişmeler ve Tokat'ta yapılacak kutlama programlarından detaylar haberimizde. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla;Ankara’da Başkentray, İstanbul’da Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı,  İzmir’de İZBAN ücretsiz hizmet verecek.

Batch Işçi Bayram (2)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde sosyal medya üzerinden Bölücü Terör Örgütünün (BTÖ) propagandasını yapan, terör örgütü içerisinde faaliyette bulunduğuna dair bilgiler olan ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü provake etmeye yönelik hazırlık içerisinde bulunan şahıslara yönelik düzenlenen “BOZDOĞAN-33” operasyonlarında 58 şüphelinin yakalandığını duyurdu. 

Bakan Yerlikaya ayrıca "“1 Mayıs’ta 55 ilimizden 103 etkinlik talebi gelmiştir. Hepsine de izin verilmiştir. 1 Mayıs'ta belirlenen yerler haricinde hiçbir gösteriye, toplantıya, eyleme, basın açıklamasına müsaade edilmeyecektir." açıklamasında bulunmuştu. 

Batch Işçi Bayram (1)

Tokat'ta 1 Mayıs kutlamaları programı Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldi. CHP Tokat İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirileceği duyurulan programın detayları belli oldu. Tokat'ta 1 Mayıs kutlamaları kapsamında CHP Tokat İl Başkanlığı GOP Stadyumu önünden saat 10.00'da toplanarak Cumhuriyet Meydanında bir miting düzenleyecek. 

Muhabir: Mihriban Koçaker