Zile doğumlu olan Tokatlı turizmci TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Murtaza Kalender, Tokat'ta tarihi Deveciler Hanı'nı butik otele dönüştürerek yakın tarihte hizmete sunmuştu. 

Mısır Cumhurbaşkanı Es-Sisi bugün Türkiye’de Mısır Cumhurbaşkanı Es-Sisi bugün Türkiye’de

Bir ayağı Tokat'ta olan Kalender bir yandan da dünyayı gezmeye devam ediyor. Bu güne kadar birçok ülke gezen turizmci Kalender bu kez soluğu Tayland'da aldı. Taylnad sokaklarını gezen Tokatlı turizmci, sokak lezzetlerini tatmadan geçmedi. 

Tayland1

Alışılagelmişin dışında lezzetleriyle ün yapan Tayland mutfağını yakından gösteren bir video hazırlayan Kalender'in gördüğü sokak lezzetleri arasında deniz ürünleri, sebzeler, kırmızı et şişler öne çıksa da tezgahta sergilenen timsahlar dikkat çekti. 

Sezar'ın Zile'de söylediği ünlü söz 'Geldim, Gördüm, Yendim'i Tayland gezisine uyarlayan  Kalender, "Tayland Sokaklarını gezerek, Sokak yemeklerini test ediyoruz. Ben gittim, gördüm ve beğendim" dedi. 
Tayland4TAYLAND MUTFAĞINDA SIRA DIŞI YEMEKLER
Tayland yemek kültürü özellikle Tayland’a gitmeyi düşünen ziyaretçiler tarafından merak edilir. Dünyanın en çok beğenilen mutfakları arasında olan Tayland mutfağı; çorba, salata, pirinç, et ve deniz ürünlerinden oluşan oldukça geniş bir mutfak. Bambu filizi, egzotik fasulye türleri, tatlı patates ve yöresel mantarlar da Tayland mutfağında çokça kullanılıyor. Tırtıl, karınca, akrep, hamam böceği, Ağustos böceği, solucan, ipek böceği, tarantula ve çekirge başta olmak üzere zengin bir böcek yemekleri menüsüne sahip olan ülkede, domuz eti, ördek eti, kurbağa, hatta timsah eti bile yeniyor!

Muhabir: Mihriban Koçaker