İzinsiz Park Sorunu Tokat’ın Kalbinde Büyüyor: Eski Valilik Binası Otopark mı Oldu? İzinsiz Park Sorunu Tokat’ın Kalbinde Büyüyor: Eski Valilik Binası Otopark mı Oldu?

Tokatlı turizmci Sedat Kalyon, karaciğer yetmezliği bulunan annesi Sati Kalyon’a donör olmak isterken yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle büyük bir dram yaşadı. Koluna yapılan hatalı iğne nedeniyle akciğerinde emboli gelişen Kalyon, "Psikolojimi bozdular. Ömür boyunca ilaç kullanmak zorundayım" dedi.

Donörlük Sürecindeki Talihsizlikler

Hürriyet'e konuşan Tokatlı turizmci Sedat Kalyon’un annesi Sati Kalyon, karaciğer yetmezliği nedeniyle organ nakline ihtiyaç duydu. Sedat Kalyon uygun donör olarak tespit edilip 11 Nisan 2022’de özel bir üniversite hastanesinin organ nakli bölümüne başvurdu. Ancak 13 Nisan’da, sağ kolundan damar yolu açılarak verilen ilaç ve yapılan tomografi sonucunda kolunda şişlik ve ağrı gelişti.

450537526 10161472127654731 8673593217697085888 N Tokat Haber

Yanlış Tedavi Sonrası Gelişen Emboli

Kalyon, 18 Nisan’da Tokat’a döndüğünde kolundaki ağrı ve damar sertleşmesi şikayetleri arttı. 20 Nisan 2022’de acı ve ağrı dayanılmaz bir hale gelince bir devlet hastanesinin acil servisine başvurdu. Kalp damar cerrahisi uzmanı tarafından yapılan muayene sonucunda, damar yolunun açılması sırasında damarın yakıldığı ve kolda pıhtılaşma olduğu tespit edildi. Bu pıhtı nedeniyle akciğerinde emboli gelişen Kalyon, 11 gün yoğun bakımda kaldı ve 60 gün boyunca tedavi gördü. Annesine de donör olamayan Kalyon, 101 bin TL tazminat talebinde bulundu.

Mahkeme Süreci ve Adli Tıp Raporu

Hastane tarafından yapılan savunmada, tıbbi uygulamayı yapan hekimin ihmali olmadığı belirtilerek davanın reddi talep edildi. İstanbul 12’nci İdare Mahkemesi, Adli Tıp’tan alınan rapor doğrultusunda, işlemin geç dönem komplikasyonu olduğunu belirterek davanın reddine karar verdi. Kalyon’un avukatı bu karara itiraz etti ancak İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 7. İdare Dava Dairesi, itirazı temyiz yolu kapalı olarak reddetti.

Anayasa Mahkemesi'ne Başvuru Kararı

Sedat Kalyon, "60 gün tedavi gördüm, yapılan işlem nedeniyle pıhtı oluştu ve bu da akciğerimde emboliye neden oldu. 11 gün yoğun bakımda kaldım. Amacımız annemi iyileştirmekti, ancak psikolojimi bozdular. Ömür boyunca ilaç kullanmak zorundayım. Adli Tıp Kurumu, üniversite hastanesinin savunma cevaplarına dayanarak karar verdi ve onları haklı buldu. Adil bir rapor hazırlamadıklarını düşünüyorum. Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağım" dedi.
Anahtar Kelimeler

 

 

Muhabir: Burhan Arar