Tokat'ta sabah kahvaltı kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan Tokat simidi ve yağlısı, yerel lezzetlerin en seçkin örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Sabahın erken saatlerinde ve akşam üzeri olmak üzere günde iki kez fırından çıkan simit ve yağlı, Tokatlıların lezzet kültürünün en önemli tatları arasında yer alıyor. Hazırlık aşamasından pişirilmesine, geleneksel taş fırınlarda yapılmasından satışa kadar her aşamasıyla Tokat'a özgü bir kültürün simgesi olan taş fırın simidi ve Tokat yağlısı, geçmişten bugüne kadar kaybolmayan bir kültür olarak yaşatılmaya devam ediyor.
Tokat yağlısının fiyatı 10 TL, 100 gram simit ise 8.5 TL liradan satılıyor. Çökelikli pide 45, kıymalı pide 60, kuşbaşılı pide 65 patatesli pide ise 40 TL. Ağustos ayında zam yapılan bu lezzetlere yeni yılla birlikte zam yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu.