Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu başkanlığında; Tokat'ın gastronomisini, zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla 1-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Geleneksel Mutfak Sanatları Pişirme Ve Saklama Teknikleri" etkinliği için bütüncül yaklaşım, birlikte yönetim anlayışıyla Kamu, Yerel, Özel ve Sivil birliktelikte ilk adım atıldı. Geleneksel Mutfak Sanatları Pişirme Ve Saklama Teknikleri Yürütme Kurulu oluşturuldu.
Tokat'ta 1-4 Mayıs 2025 tarihlerinde gerçekleştirilmesi düşünülen Geleneksel Mutfak Sanatları Pişirme ve Saklama Teknikleri etkinliği belirlenen somut hedefler doğrultusunda, birbirini izleyen bir dizi kararla sonuçlandı.
Toplantı çerçevesinde belirlenen ortak görüş ve önerilerin Tokat Belediye Başkanlığı tarafından ilgili kişilere, kurumlara ve kamuoyuna duyurulmasına karar verildi.
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Geleneksel Mutfak Sanatları Pişirme Ve Saklama Teknikleri Yürütme Kurulu kurulması düşüncesini benimsendi.
Başta Gaziosmanpaşa Üniversitesi, diğer kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları etkinliğin ana kaynağı, yürütülecek hizmet ve faaliyetlerin itici gücü olmaları, oluşturulacak denetim mekanizmalarının içinde ağırlıklı yer almaları konusunda da görüş birliğine varıldı.
GERÇEK VE DEĞİŞİKLİĞE UĞAMIŞ TATLAR ARASINDAKİ FARK ORTAYA ÇIKACAK
Bu etkinlik ile; Kısa, Orta ve uzun vadelerde YERELDEN EVRENSEL ulusal ve uluslararası platformda Tokat Mutfak Kültürü’nü tanıtmak, Tokat ve çevresi coğrafyalarda geleneksel yöntemlerle üretilen mutfak teknik ve ürünlerini, ulusal ve uluslararası pazara taşımak, Tokatlılara ve Tokat'ta yaşayanlara unutulmuş ya da unutulmaya başlamış yerel ve özgün Tokat yemeklerini hatırlatmak, Gerçek tatlar ile değişikliğe uğramış yemekler arasındaki farkı göstermek, tat belleklerini tazelemek amaçlanıyor.
TOKAT ÖZGÜN LEZZETLERİ DÜNYA YEMEK LİTERATÜRÜNE KAZANDIRILACAK
Yine Sürdürülebilir bir proje ortaya koyarak, yıllar içinde unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş Tokat özgün lezzetlerini dünya yemek literatürüne kazandırmak ve bir destinasyon aracı olarak kullanmak, Tokat ve çevresindeki farklı rakımlardaki bereketli ovalarda yaygınlaşan doğru tarıma dikkati çekmek ve sürdürülebilir tarım ile sağlıklı ve doğal beslenme gibi konuların gündeme getirmek amaçlanıyor.
Tokat Belediyesi'nin, Turizm ve Gastronomi alanlarını içine alan farklı disiplinlerde ve alanlarda alt sektörün birbirleriyle ilişkilerini kurarak, bütünleşik bir yönetim planını gerçekleştirmeyi, ivedi hedefleri arasına aldığı belirtilirken toplantı karar ve sonuçlarını katılımcılar adına Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kamuoyuna sundu.