Sıcak hava yerini gökgürültülü sağanak yağışa bıraktı. Dün Türkiye'nin birçok farklı noktasında etkili olan aşırı yağışlar sel ve su baskınlarına yol açtı.  Tokat'ta geceyi şimşekler aydınlattı. 

İneklerin deprem paniği kamerada! İneklerin deprem paniği kamerada!

Meteoroloji Türkiye genelinde il bazlı yağış miktarlarını güncelledi. Bu verilere  bakıldığında Türkiye genelinde il bazlı yağış miktarlarında metrekareye düşen yağış miktarı  en çok yağış alan il 60,0 ile Kocaeli Başiskele oldu. Türkiye genelinde en çok yağış alan üçüncü il Tokat oldu. Tokat'ın Yeşilyurt ilçesi 42,0 ile 3. sırada yer aldı. 
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye çevreleri, İstanbul'un kuzey kıyıları, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: Ege ve Batı Akdeniz'de 2 ila 4 derece artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
TOKAT'TA EN ÇOK YAĞIŞI YEŞİLYURT ALDI
Artova'da  39,4, Tokat Merkez'de 6,1, Merkez Kemalpaşa Köyünde 9,9, Pazar Ballıca Köyü 10,4 Sulusaray 26,9, Yeşilyurt 42,0, Zile 15,8 
TÜRKİYE'DEN EN ÇOK YAĞIŞ ALAN İLLER 
Türkiye genelinde il bazlı yağış miktarlarına bakıldığında metrekareye en çok yağış alan il 60,0 ile Kocaeli Başiskele oldu. Çorum Mecitözü 55,8, Tokat Yeşilyurt 42,0, Kocaeli Dilovası  41,9, Hatay Payas 41,8, Tokat Artova 39,4, Afyonkarahisar Başmakçı 37,5, Amasya Suluova 36,2, Kocaeli Kartepe 35,5, Çorum Merkez Konaklı Beldesi  35,2, Kırıkkale Balışeyh 34,4,  Amasya Merzifon 33,4, Merzifon Havalimanı 32,8, Kırıkkale Delice Taşyazı 32,8, Kocaeli Gebze 32,8, Giresun Keşap 32,7, Kayseri Yahyalı Avlağa Köyü 31,6, Giresun Çanakçı 30,4 

Muhabir: Mihriban Koçaker