2018 yılında eski havalimanının kuzeydoğusunda inşası başlanarak 25 Mart 2022 tarihinde tekrar hizmete açılan Tokat Havalimanı'nda İstanbul ile karşılıklı direk uçuşlar hariç halen başka bir şehre direk uçuş gerçekleşemiyor. 

Tokatlıların nüfus olarak yoğun olduğu İzmir ve Antalya'ya öncelikli uçak seferleri konulması talep edilmişti. Ancak bu talepler sonuçsuz kaldı. Tokat-İzmir direk uçak seferleri başlatılması beklenirken haber komşu il Sivas'tan geldi. 

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Genç Toy, Ağustos ayı içinde yaptığı açıklamada Sivas için müjdeyi duyurarak Sivas’ın hem hızlı tren hem de uçak seferleriyle ulaşımda önemli adımlar attığını belirtmiş, Sivas’ın uzun zamandır beklediği aktarmasız Sivas-İzmir uçak seferlerinin Pegasus tarafından 1 Ekim 2024 itibarıyla başlayacağını duyurmuştu. 

Tokat'ta Motofest'te kan aktı:1 ölü, 1 yaralı! Tokat'ta Motofest'te kan aktı:1 ölü, 1 yaralı!

Pegasus 1

Bu haber İzmir'e direk uçak bekleyen Tokat'ta yankı buldu.  Tokat-İzmir uçak seferlerinin başlatılması için yürütülen görüşmeler ise sonuçsuz kaldı. Tokatlılar, hayal ettikleri İzmir seferinin başlamasını sabırsızlıkla beklerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden bu konuda yeni bir adım atılması umut ediliyor.
Sivas-İzmir uçak seferleri 1 Ekim'de başlıyor. Uçakların kalkmasına sayılı saatler kaldı.

Muhabir: Mihriban Koçaker