Taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, sarımsak ve kebap pidesi kullanılarak yapılan Tokat yöresine ait enfes lezzet Tokat kebabı film sahnelerine bile konu oluyor. 

Kebap (4)

Tadı, lezzeti sınırları aşan bu yöresel kebap, son  zamanlarda Tokat'ta çekilen 2 ayrı önemli filmde konu oldu. Bu filmlerden biri ödüle doymayan 'Bildiğin Gibi Değil', diğeri ise yazın çekimleri Tokat'ta yapılan 'Aşk ve Yemek' filmi.  

Kebap (3)

Tokatlı yönetmen, senarist ve oyuncu Vuslat Saraçoğlu’nun hem yönettiği hem de senaryosunu yazdığı “Bildiğin Gibi Değil” filmi, 4 dalda ödül alarak büyük bir başarı elde etmişti.

Kebap (2)

Serdar Orçin, Alican Yücesoy, Hazal Türesan, Ozan Çelik ve Ünal Turan gibi yıldız isimlerin yer aldığı film, Tokat’ın merkezinde geçen etkileyici bir hikayeyi anlatıyor. 

Kebap (1)

Serdar Orçin, Alican Yücesoy ve Ozan Çelik'in canlandırdığı karakterler filmin bir sahnesinde Tokat Kebabı yemeye gidiyor. Yücesoy (Yasin) 'Burak'cığım Tokat Kebabı yemek bir sanattır ve ben sana bunu öğreteceğim" diyerek başlıyor anlatmaya.

Tokat Habertokat Kebabı (2)

Önce eti bir kenara bırakıp patlıcanı tabağına alıyor, sebzeyi kabuğundan sıyırdıktan sonra üzerine kebabın domatesinden ilave ediyor. Sonra 'Biberi al, tabağına koy dokunma, ihmal et birazcık onu' diye devam ediyor. Sonra patates ve sarımsakla devam ediyor. 
Film2-1Film Hakkında
Tahsin, Yasin ve Remziye isimli kardeşlerin hikayesini anlatan film, kardeşlik, aile içi ilişkiler ve geçmişin sırlarını merkezine alıyor. Kardeşler, bir araya geldiklerinde hem sıcak ilişkiler kuruyor hem de ciddi gerginlikler yaşayarak, aile bağlarının karmaşık yapısını gözler önüne seriyor.

Film3-1

Alican Yücesoy, Hazal Türesan, Serdar Orçin’in yanı sıra Ozan Çelik, Ünal Yeter, Elif Neva Özhan gibi değerli oyuncuların da yer aldığı film, Vuslat Saraçoğlu’nun güçlü yönetmenlik vizyonu ve Tokat’ın eşsiz manzaraları ile izleyicilere unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

Film4-1

Türk kahvesi TOGÜ'de buluşturdu! Türk kahvesi TOGÜ'de buluşturdu!

Tokat’ın eşsiz güzelliklerinde çekilen ve memleketini Tokatlı bir yönetmenin duygusal derinliğiyle harmanladığı “Bildiğin Gibi Değil”, kardeşlik, aile ve geçmişle yüzleşme temalarını işleyerek sinema severleri etkilemeye hazırlanıyor.

Muhabir: Mihriban Koçaker