Tokat’ın Zile ilçesinde cezaevi lojmanında köpeğe şiddet uygulandığına dair sosyal medyada dolaşan iddialar, İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı. Yapılan resmi açıklamada, bahse konu görüntülerin incelendiği ve köpeğe herhangi bir şekilde şiddet uygulanmadığının tespit edildiği belirtildi.

2025 Yılında Köylere Hizmet Yağacak 2025 Yılında Köylere Hizmet Yağacak

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, 'Tokat Zile cezaevi lojmanında köpeğe şiddet uygulandı' iddiası doğru değildir. Bahse konu görüntülerin incelenmesi sonucu, köpeğe herhangi bir şekilde şiddet uygulanmadığı tespit edilmiştir.”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin Açıklaması:

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Güvenlik kameralarından alınan görüntülerin detaylıca incelendiğini ve olayın yanlış anlaşıldığını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tokat/Zile M Tipi Kapalı Cezaevi lojmanlarının bahçesinde bulunan güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda, infaz koruma memurunun, köpeğin çocuklara zarar vermemesi amacıyla elindeki sopayı yere vurduğu ve köpeği korkutma amaçlı bir hareket yaptığı, herhangi bir şiddet uygulamadığı anlaşılmaktadır. Köpeğe şiddet uygulandığı iddiası asılsızdır.”

Bu açıklamalarla birlikte, sosyal medyada yayılan görüntülerin yanlış yorumlandığı ve köpeğe yönelik bir şiddetin söz konusu olmadığı resmi olarak bildirildi.

Tokat Zile Cezaevi Köpek Şiddet1

Muhabir: Murat Onur