Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Sivas Mevlana Kültürü ve Tasavvuf Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen 6’ncı Sema Mukabelesi, Tokat Mevlevihanesi’nde düzenlendi. Programa Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun eşi Yasemin Köklü Hanımefendi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, katılımcılara manevi bir huzur sundu.Whatsapp Image 2024 09 23 At 08.23.09

Sema Mukabelesi Öncesi Bilgilendirme

Sema Mukabelesi başlamadan önce, Sivas Mevlana Kültürü ve Tasavvuf Derneği Başkanı Celaleddin Susamış, program hakkında bilgi verdi. Susamış, Mukabele'nin tarihsel ve manevi derinliğine dikkat çekerek, bu tür programların ruhani zenginliğin korunmasındaki önemine vurgu yaptı. Bilgilendirme konuşması katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi.Whatsapp Image 2024 09 23 At 08.23.09 (2)

Tokat'ta yabancı uyruklu öğrenci ölü bulundu! Tokat'ta yabancı uyruklu öğrenci ölü bulundu!

İlahi Eşliğinde Manevi Yolculuk

Programın en dikkat çeken kısmı ise Sivas Mevlana Kültürü ve Tasavvuf Derneği’nin, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin eşliğinde gerçekleştirdiği Sema Mukabelesi oldu. Mustafa Câzim El-Mevlevî'nin Hicâzkâr-ı Kadîm yin-î Şerîfi ile sergilenen Sema gösterisi, izleyicileri adeta mistik bir yolculuğa çıkardı. Tokat Mevlevihanesi’nin tarihi atmosferiyle birleşen bu özel anlar, katılımcılara unutulmaz bir manevi deneyim yaşattı.Whatsapp Image 2024 09 23 At 08.23.09 (3)

Etkinlik Büyük Beğeni Topladı

Tokat halkı ve etkinliğe katılan davetliler, Sema Mukabelesi'ni büyük bir ilgi ve manevi duygular içinde takip etti. Bu tür kültürel ve dini programların, Mevlevi geleneğini yaşatmada ve gelecek nesillere aktarmada önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Katılımcılar, programın her yıl tekrarlanmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

 

 

Muhabir: Burhan Arar