Tokat'ta uzun yıllardır trafiğe kapalı olan ve hastane çevresindeki yoğun trafik sorunlarına neden olan yol, gündeme taşıdığımız haber dikkatleri çekti. Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından, yolun yeniden trafiğe açılması için düğmeye basıldı. Gerekli izinler ve görüşmelerin tamamlanmasının ardından yolun yıllar sonra trafiğe açılacağı bilgisi paylaşıldı.


Milletvekili Aldemir'den Yol Açıklaması

Tokat'ta esnaflarla bir araya gelen AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, 48. Piyade Alayı önünden geçen ve yıllardır kapalı olan yolun açılması için çalışma başlattıklarını kaydetti. Yüzde 99 kesinleşen çalışma ile yolun açılacağı bilgisini paylaşan Aldemir, üniversite hastanesi yolunda trafik sorununun rahatlatılacağını belirtti.

Haberimizi Hatırlayalım: "Tokat'ta Çileden Çıkaran Hastane Yolu Bypass Edilebilir mi?"

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bilim insanlarından dünya çapında başarı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bilim insanlarından dünya çapında başarı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi çevresindeki trafik ve park sorunlarına çözüm bulunabileceğini gündeme getirdiğimiz haberimiz, önemli bir sorunu masaya yatırmıştı. Özellikle mesai saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu ve park sorunları, hem hastane çalışanlarını hem de ziyaretçileri olumsuz etkiliyordu. 48. Piyade Alayı önündeki uzun süredir kapalı olan yolun yeniden açılmasıyla birlikte bu sorunların önemli ölçüde hafifletilebileceğini belirtmiştik.Universite Hastanesi Yol Tokathaber-1

Yol Açılabilir mi? Alternatif Çözümler Neler?

Yıllardır kapalı olan ve altından geçen yolun standartlara uygun olmaması nedeniyle kullanılmayan bu güzergahın, açılması durumunda hastanenin çevresindeki trafik sorununu büyük ölçüde hafifleteceği belirtiliyor. Ayrıca, piyade alayı alanının otopark olarak kullanılması da park sorununa çözüm olabilir.

 
 
  

Muhabir: Burhan Arar