Eğer dünya turuna çıkmak istiyorsanız veya eğitim, iş gibi herhangi bir amaçla ülke değiştirmeyi planlıyorsanız bu haberi okumadan yola çıkmayın! 

Dünya'da misafirlerine yemek veren ülkeler çarpıcı bir araştırmayla ortaya çıktı. Araştırmada soruya cevap olarak -Her zaman, - Genellikle, -Bazen ve -Hiçbir zaman seçenekleri olarak mavi, turkuaz, pembe ve kırmızı renkleri yer aldı. Peki Türkiye bu haritaya göre hangi renk?

Aslında bu sorunun cevabı net. Türkler hangi coğrafyada olursa olsun misafirperverlikleriyle bilinir. Türkiye'de de durum farksız. Özellikle Türkiye'de her bölge ayrı bir güzellikte mutfağa sahip. Türk yemek kültürü, misafirperverliğin en güzel örneklerinden biridir. Bir misafir geldiğinde, sofra adeta bir ziyafet haline gelir. Çeşit çeşit yemekler, tatlılar, meyveler sunulur. Yemeklerin ardından gelen Türk kahvesi ve çay, sohbetin ve samimiyetin simgesidir.

İmamoğlu'ndan Avrupa ülkelerine eleştiri İmamoğlu'ndan Avrupa ülkelerine eleştiri

Araştırmada misafirine her zaman yemek hazırlayan ülkeler arasında yer alan Türkiye'yi Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna, Sırbistan, Hırvatistan, İtalya ve İspanya takip ediyor. 
Misafirine genellikle yemek hazırlayan ülkeler ise Fransa, İrlanda, Rusya, Ukrayna, Belarus, Romanya, Letonya, Polonya, Litvanya Çekya gibi ülkeler. Almanya, Belçika, İngiltere bazen yemek hazırlıyor. 
Ancak Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka ve Hollanda'ya gidecekseniz haberiniz olsun. Çünkü bu ülkelerde misafire hiçbir zaman yemek hazırlanmıyor. 
Misafir TokatTOKAT'TA MİSAFİR KARNI DOYMADAN GİDEMEZ!
Peki Tokat? Eğer Türkiye'de Tokat'a yolunuz düşerse karnınız doymadan masadan kalkma ihtimaliniz yok? Tokat'ta hangi ilçeye, hangi mahalleye, hangi köye giderseniz gidin tok bile olsanız misafire mutlaka masa kurulur. Bunda Tokat'ın bağ bahçelerinde yetişen envai çeşit sebze ve meyveleriyle nam salan bereketli topraklarının katkısı oldukça büyük. Yöresel lezzetleriyle Anadolu'nun marka şehirlerinden Tokat tıpkı Anadolu'nun diğer şehirleri gibi misafirinin ağırlamayı seviyor. 

Muhabir: Mihriban Koçaker