Bakan Tekin eğitimde Sırbistan ve BM iş birliklerini pekiştirdi Bakan Tekin eğitimde Sırbistan ve BM iş birliklerini pekiştirdi

Son dönemde sosyal medya ve mesajlaşma platformlarına yönelik denetimlerin artmasıyla, Telegram gibi popüler uygulamaların kapatılacağına dair söylentiler gündeme geldi. Peki, Telegram gerçekten kapatılacak mı? Bu platform ne işe yarar ve neden bu kadar popüler? İşte detaylar...

Telegram Kapatılacak mı?

Telegram'ın kapatılacağına dair şu an için resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak, Türkiye'de sosyal medya platformlarına yönelik denetimlerin sıkılaşması ve bazı uygulamaların incelemeye alınması nedeniyle, kullanıcılar Telegram gibi platformların geleceği hakkında endişe duymaktadır. Bu konuda herhangi bir yasal gelişme olmadığı için Telegram, şu an itibariyle kullanılmaya devam edilebilir.

Telegram Nedir, Ne İşe Yarar?

Telegram, 2013 yılında Pavel Durov tarafından kurulan bulut tabanlı bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp ve Signal gibi platformlara alternatif olarak kullanılır. Kullanıcılarına şifreli mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama, büyük boyutlu dosya paylaşımı, kanallar ve gruplar üzerinden toplu iletişim imkânı sunar. Telegram, gizliliğe verdiği önemle öne çıkmakta ve kullanıcılara yüksek düzeyde güvenlik sağlamaktadır.

Telegram Çöktü Mü?

Kullanıcı raporlarına göre Telegram'da herhangi bir kesinti ya da çökme problemi yaşanmamaktadır. Platform sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.

Muhabir: Burhan Arar