Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" şeklinde dolaşıma sokulan  Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği'nin yürürlükte olduğu bildirildi. 

Ekran Görüntüsü 2024 10 09 155734

Telegram Kapatılacak mı? Erişim Engeli Geldi mi? Telegram Nedir, Ne İşe Yarar? Telegram Kapatılacak mı? Erişim Engeli Geldi mi? Telegram Nedir, Ne İşe Yarar?

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Bazı sosyal medya hesaplarından "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" şeklinde dolaşıma sokulan  Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir. Et ürünlerine ilişkin halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuza ilişkin bir tanım, ifade ve atıf bulunmamaktadır. Bakanlığımızca gerçekleştirilen tüm denetimler bu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikte sürdürülmektedir. Sosyal medya üzerinden bu bu konuda yapılan dezenformasyon, manipülasyon, iftira ve yalanlar gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi. 

Muhabir: Mihriban Koçaker