Peki tatlı yedikten sonra su içmenin zararı var mıdır? Uzmanlara göre bu davranış sağlık açısından çok tehlikeli. Çünkü tatlı yenildikten sonra içilen su, ani şeker yükselmesine neden olarak kalp krizi ve inmeyi tetikliyor

Çocuklarda çene problemine dikkat! Çocuklarda çene problemine dikkat!

Uzmanlara göre; Tatlının arkasından kesinlikle su içilmemeli. Çünkü su, ani şeker yükselmelerine neden olur. Bu da kalp krizi ve inmeyi tetikler.

Tatlıdan sonra su içmek şekeri yükseltiyor

Az miktarda tüketildiğinde bile tatlı gıdalar vücutta şekerin yükselmesine neden olacak ve bu da vücutta bir dengesizlik yaratacaktır. Su da bu süreci hızlandırır ve sindirim asitlerinin sulanmasına sebep olur. Bu yüzden sadece ağızda oluşan asit tabakasını düzenleyebilmek adına tatlı yedikten sonra 1-2 yudum su içilebilir, ancak tatlı tükettikten sonra bol su içmekten kaçınılmalıdır.

Tatlı ile Birlikte Hangi İçecek Tüketilebilir?

Genel olarak şerbetli tatlılarla birlikte taze süt tüketimi önerilmektedir. Hem tatlının tadını yumuşatır hem de birbirleriyle uyumlu gıdalardır. Sütlü tatlılar, yaş pasta, kadayıf, baklava veya cezerye tüketirken şekersiz çay yada sade kahve gibi sıcak içecekler tüketebilirsiniz. Ekşi ve tatlı tatları karıştırmayı seviyorsanız tatlı tüketirken ekşi meyveler tüketebilir ve şekeri dengeleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi