Türkiye'nin en verimli topraklarına sahip olan Tokat'ta, tarlada salçalık domatesin fiyatı 5 liraya kadar geriledi. Sezonun sonuna yaklaşırken, kışa hazırlık için alışveriş yapanlar organik salça yapımına yöneldi.
Son yıllarda gıda güvenliği konularının gündeme gelmesi, salça fiyatlarında ortaya çıkan artış ve doğal olarak katkısız ürünler olan ilginin artmasıyla birlikte birçok kişi evde salça yapımını tercih ediyor. Organik ve ev yapımı salça, geleneksel tatların yanı sıra sağlık açısından da tercih edilen bir yöntem haline geldi.
Tarlada domates fiyatlarının düşmesiyle birlikte, ev yapımı salça yapımı daha cazip hale geldi. Bu, hem ekonomik bir avantaj sağlıyor hem de ailelerin kış boyunca tüketileceği doğal ve katkısız salçaya sahip olmasını garanti ediyor.
Tokat Sebze ve Meyve Halinde domates 7 liradan satılırken tarlada bu rakam 5 liraya kadar düştü. Sezonun sonunda domates bulabilen vatandaşlar salça yapmak için kolları sıvadı.
Sebze ve Meyve Halinde ise turşuluk ürünlerin fiyatları ise şu şekilde; kornişon 30 lira, salatalık 10-12 lira ve biber 25-30 lira aralığında alıcı buluyor.