19 Eylül’de Tokat’a Elektrik Molası: Hangi Saatlerde, Nerelerde Kesinti Yaşanacak? 19 Eylül’de Tokat’a Elektrik Molası: Hangi Saatlerde, Nerelerde Kesinti Yaşanacak?

Sivas'ta yaşayan Beyza Gürkan (22), sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı ve dini değerlere hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformları üzerinde yürüttükleri denetimlerde Gürkan'ın 'uyuşturucu madde özendirme', 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'dini değerlere hakaret' içeren paylaşımlar yaptığını tespit etti.

Operasyon ve Tutuklama Süreci

Gürkan, tespit edilen suçların ardından Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Gürkan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçmişteki Suçları

Beyza Gürkan'ın daha önce de 2021 yılında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası aldığı öğrenildi. Bu olay, Gürkan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların güvenlik güçleri tarafından yakından takip edildiğini bir kez daha gösteriyor.

 

 

 

Muhabir: Burhan Arar