Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere müjdeyi verdi. 14 günlük maaş farklarının hesaplara yatırıldığını duyuran SGK, milyonlarca emeklinin yüzünü güldürdü.

Milyonlarca Emekliyi Sevindiren Haber

Milyonlarca Emekli Sandığı emeklisini ilgilendiren maaş farkı ödemeleri, belirtilen tarihte hesaplara geçti. SGK’nın açıklamasına göre, Emekli Sandığı’ndan emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin maaş farkları, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere hesaplarına yatırıldı.

Sivas'ta CNC makinaları operatörlüğü eğitimini tamamlayan kadın kursiyerler sertifika aldı Sivas'ta CNC makinaları operatörlüğü eğitimini tamamlayan kadın kursiyerler sertifika aldı

Ödemeler Tamamlandı

Sosyal Güvenlik Kurumu, bu ödemelerin 26 Temmuz 2024 tarihinde yapılacağını duyurmuştu. Bugün itibarıyla maaş farkları, emeklilerin maaş aldıkları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına geçti. Emekliler, banka hesaplarını kontrol ederek maaş farklarını görebilirler.

Emeklilere Ek Gelir

Bu maaş farkı ödemeleri, emeklilere ek gelir sağlayarak ekonomik rahatlama sunacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu adımı, emeklilerin yüzünü güldürdü ve büyük memnuniyetle karşılandı. Emekliler, gelecek dönemde de maaşlarının düzenli olarak güncelleneceğinden emin olabilirler.

SGK’dan Açıklama

SGK yetkilileri, maaş farklarının düzenli olarak hesaplara yatırıldığını ve bundan sonra da benzer ödemelerin zamanında yapılacağını belirtti. Emekliler, maaş farklarını aldıktan sonra ekonomik olarak biraz daha rahatlayacak ve gelecek dönemler için daha güvenli hissedecekler.

Muhabir: Murat Onur