“Unutursak Kalbimiz Kurusun”
İzmir'de yaşayan bisiklet tutkunu Orhan Kotluk, 2005’ten bu yana her yıl şehitler anısına pedal çeviriyor. Bu yılki durağı ise Türkiye’nin yüreğini yakan bir ismin anısına: Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın. Kotluk, Aybüke Öğretmen’in görev yaptığı Batman’ın Kozluk ilçesinden, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesine kadar 1100 kilometre boyunca pedal çevirecek.
Okuldan Bayrakla Uğurlandı
Yolculuk öncesi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi’ni ziyaret eden Kotluk, okul müdürü Faysal Kongül’den Türk bayrağını teslim aldı. Bayrağı, yolculuğun sonunda şehit öğretmenin mezarının bulunduğu Osmancık’ta Kaymakamlığa teslim edecek. Öğrenciler ise Kotluk’u gözyaşları ve alkışlarla uğurladı. Bisiklet kullanan gençlerden oluşan bir grup da kısa bir mesafeye kadar ona eşlik etti.
Bin 100 Kilometrelik Vefa Rotaları: Şehir Şehir Aybüke İçin
Kotluk’un rotası Batman’dan başlayarak Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Sivas, Tokat, Amasya ve Çorum’dan geçerek Osmancık’ta sona erecek. Yolculuğun yaklaşık 12 gün sürmesi bekleniyor. Tek başına çıktığı bu manevi yolculukta, gönüllü vatandaşların desteğiyle ilerliyor.
“Şehitlerimiz İçin Unutulmaz Projeler”
Kotluk, bu yürüyüşün yalnızca bir bisiklet turu olmadığını, bir vefa duruşu olduğunu vurguluyor:“Bu turu kendi imkanlarımla yapıyorum ama arkamda gönlü benimle olan yüzlerce insan var. Hepsine teşekkür ederim. Lütfen şehitlerimizi unutmayın, unutturmayın.”
Kotluk ayrıca bir sonraki projesinin Milli Mücadele’nin kadın kahramanlarına ithafen yapılacağını duyurdu: “Nene Hatun’la başlıyoruz, isimsiz kadın kahramanlarımıza selam duracağız.”