kat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile “Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan” projesi lansman toplantısı gerçekleştirildi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde gerçekleşen toplantıya Vali Abdullah Köklü, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Faruk Aydın, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, İl Sağlık Müdürü Atilla Bıyık, akademik ve idari personel katıldı.

Açılış konuşmasını TOGÜ Sosyal Sorumluluk Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Tuba Karabey gerçekleştirildi. Karabey "Toplumun sağlığını korumak adına farkındalık eğitimleri yapıyor, toplumun kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti almasını sağlamak ve öncülük etmek için girişimlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda  ‘Okullarda Hijyen, Çocuklarda Heyecan’ projesini değerli paydaşlarımızın iş birliği ile hayata geçiriyoruz” dedi.

Hijyen3

Prof. Dr. Fatih Yılmaz ise “Sağlıklı bir toplumun temel taşlarından biri, bireylerin sağlık bilincine sahip olmasıdır. Bu bilinç, erken yaşlarda kazandırıldığında, toplumumuzun gelecekte daha güçlü ve dayanıklı olmasına katkı sağlar. Sağlık ve hijyen bilincini çocuklarımıza kazandırarak, gelecekte sağlıklı bir toplumun temellerini atıyoruz” dedi. 

Hijyen4

Türkiye'nin sağlık turizmindeki hedefi: 5 milyon turist Türkiye'nin sağlık turizmindeki hedefi: 5 milyon turist

Vali Abdullah Köklü de çocuklarda erken yaşta yapılacak sağlık kontrollerinin önemine değindi. Bu yolla daha sonraki yıllarda telafisi zor olabilecek sağlık sorunlarının teşhis edileceğini ve müdahale edileceğini kaydetti. Bu taramalarda olası muhtemel olan sağlık sorunlarının da tespit edilebileceğini söyledi. Sağlık konusunda önlem almanın önemine değinen Vali Köklü, Üniversite ve kurumların iş birliği ile projenin hayata geçirileceğini söyledi. Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 
Yapılan konuşmaların akabinde  “Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan” protokolü imzalandı.

Kaynak: TOGÜ Basın/Bülten