Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kayıp ihbarı yapıldıktan sonra başlatılan arama çalışmalarının akabinde kaybolduktan 19 gün sonra cesedi çuval içinde ırmağa bırakılmış halde bulunan Narin Güran soruşturmasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bakan Tunç

Aldattığı iddiasıyla eşini öldüren şahıs, eşcinsel çıktı! Aldattığı iddiasıyla eşini öldüren şahıs, eşcinsel çıktı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Narin evladımızla ilgili soruşturma değerli arkadaşlar titiz bir şekilde devam ediyor. Biliyorsunuz daha önce de sizlerle paylaşmıştık. 21 Ağustos'ta Narin kızımız kaybolmuştu. Akşamında bir kayıp ihbarıyla arama çalışmaları başlamıştı. Sonra adli soruşturma başladı. O soruşturma kapsamında ifadeleri alındı. Şu anda tutuklular var.  Tutukluların yanı sıra adli kontrolü olan şüpheliler var. Yaklaşık 250'ye yakın kişinin ifadesi alındı. Özellikle şüpheliler konusunda tekrar ifadelerin alınması söz konusu oldu. Tespit edilen kamera görüntüleri oldu. Bu görüntülerin TÜBİTAK'ta değerlendirmesi yapıldı. Sonrasında Narin kaybolduktan sonra evlerinin önüne kamera takanlar oldu. Bu kameralara giren o görüntülerde toplanıp dağılan ve o konuşmalarla ilgili tübitak incelemeleri yapıldı. Yine HTS kayıtları tespit edildi. Geriye dönük o bölgede kimlerin kimlerle konuştuğu şüpheliler bakımından özellikle  BAZ çakışmaları en son yapılan teknik çalışmalar çok önemliydi. O daraltılmış baz çakışması dediğimiz bilirkişi incelemeleriyle çok önemli verilere de ulaşıldı. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Narin evladımızın katilleri yargı önünde hesap verecek." dedi. 
İDDİANAME HAZIRLIĞI SÜRECİ BAŞLADI
Bakan Tunç açıklamasını şöyle sürdürdü: Şu anda teknik çalışmaların son aşamasına gelinmiş durumda. Son değerlendirmeleri Cumhuriyet Başsavcılığımız yapıyor ve iddianame hazırlığı süreci de başlamış durumda. Burada özellikle o daraltılmış baz çakışmalarında kimin hangi dakikada nerede olduğu, hangi evin içerisinde kimlerle kimin beraber olduğu tek tek belirlenmiş durumda. Kimsenin şüphesi olmasın. Teknolojinin son imkanları kullanılarak bu soruşturma yapıldı. Tabii dosya gizli, soruşturma gizli. Kamuoyunda farklı yorumlar yapılabiliyor. İfadelerden yola çıkarak televizyon ekranlarında özellikle o ifadeler yorumlanırken dosyayla ilgisi olmayan bir takım tahminler de yürütülüyor. Ama iddianame ortaya çıktığında kamuoyu toplum şunu görecek. Narin evladımızın katillerinin kim olduğunu tahmin edecek ve tabii ki bunun kararını verecek olan bizler değiliz. Bu bir iddianame olacak. Soruşturma sonrasında toplanan deliller ışığında ortaya konulan bir iddianame. Neticede buna yargı karar verecek. Dava açıldıktan sonra o delilleri değerlendirecek olan o teknik verileri tekrar analiz edecek olan gerekirse tekrar bilirkişi incelemesi yapacak olan elbette ki yargı. Yargı süreci de uzamadan tamamlanacaktır. Bunu tahmin ediyoruz. Özellikle daraltılmış baz çakışmalarıyla çok önemli verilere ulaşıldığını söyleyebiliriz. Oda oda herkesin nerede olduğu o baz kayıtlarında belli."

Muhabir: Mihriban Koçaker