78 yaşında olmasına rağmen genç enerjisi ile, yaptığı lezzetli yemekleri ve samimi davranışları ile Tokatlıların gönlünde taht kuran halkın Müfide Teyzesi Müfide Ersoy, Kurban Bayramında da lezzeti bir tarifle takipçilerini buluşturdu. Müfide Ersoy Sulu Köfte tarifi vererek lezzetinin püf noktalarını anlattı. 

Müfide Ersoy, "Bayramlarda 1. günde et dolmasının yanına olmazsa olmazlardan " Sulu Köfte " yani bizim tabirimizle tombul köftenin nasıl yapıldığını gösterdik yavrularım. Bu vesileyle bayramınızı bir kere daha kutlarım. Allah tekrarlarına nasip etsin inşallah" dedi. 
Sulu Köfte tarifi ve malzemeler: 
1 kilo kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan 
1 adet orta boy patates
1 kase kırık pirinç veya ince bulgur 
2 Yemek Kaşığı reyhan 
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası 

Karabiber
Pulbiber
Tuz

Sıvıyağ 
Yapılışı:

Kıymayı ince kıyılmış soğan, ince bulgur veya arzuya göre kırık pirinç, ve baharatlarla iyice yoğurun. Yoğurduğunuz et harcını yarım saat dinlendirin. Dinlenen eti fındık büyüklüğünde parçalar halinde koartıp minik toplar haline getirin. Ardından bir miktar sıvıyağda salçayı ezdikten sonra az sıcak suyla salçayı inceltin. Ardından köfteleri ilave edin. Sıcak su ekleyerek kuşbaşı doğranmış patatesleri de ilave ettikten sonra yüksek ateşte kaynayan yemeği küçük ocağa alarak kısık ateşte pişirin. 

Muhabir: Mihriban Koçaker