İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk, ilk ve ortaöğretim yaş grubu çocuklarına yönelik başlattığı Girişimci Kaşif programıyla 8 binin üzerinde öğrenciye ulaştı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, programda, girişimcilik eğitimi alan öğrencilerin geliştirdiği "kazalardaki can kayıplarını azaltmak için akıllı emniyet kemeri", "geri dönüştürülebilir kıyafetleri kabul eden mağaza", "güneş panellerinden terleme yöntemiyle su üretimi", "zamanlı teknoloji kullanım uygulaması" ve "yapay zeka destekli çöp toplama makinesi" fikirleri öne çıkan projeler arasında yer aldı.

Program, 2023-2024 eğitim-öğretim sezonunda pilot olarak seçilen 4 okulda ve çevrim içi platformda gerçekleştirilirken, eğitim kapsamında Türkiye'nin dört bir yanındaki 8 binin üzerinde öğrenciye ulaşıldı.

Okullarda 3 bin 500'ü aşkın öğrenciye verilen "İlk Fikrim" eğitimi sonrasında 1000'e yakın öğrenci programa başvurdu.

Seçilen yaklaşık 100 öğrenci ise uzmanlardan girişimcilik eğitimi alarak mentorler eşliğinde projeler geliştirdi. "İlk Fikrim" girişimcilik programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, Demo Day programında sahneye çıkarak banka yöneticilerinin de yer aldığı jüri üyeleriyle öğretmen ve velilere fikir ve projelerini anlattı.

Türkiye'nin En Ünlü Tekstil Firması İflas Etti 152 Kişi İşsiz Kaldı Türkiye'nin En Ünlü Tekstil Firması İflas Etti 152 Kişi İşsiz Kaldı

Sunum yapan tüm öğrencilere girişimcilik sertifikası verilirken dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edildi.

- "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız"

Süreçte çevrim içi platforma 4 bin 734 öğrenci üye oldu. Ders bölümünde, öğrenciler 2 bin 375 görevi başarıyla tamamlayarak bilgi ve becerilerini geliştirdi.

Kuveyt Türk Finansal Okuryazarlık Programı kapsamında ise öğrenciler 923 görevi tamamladı.

Dönem boyunca 45 çevrim içi canlı etkinlik düzenlenirken banka, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da programı devam ettirmeyi hedefliyor.

- "Yeni eğitim-öğretim yılında da programı devam ettirmeyi hedefliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten ve yöneten bir neslin oluşmasına katkı amacıyla projeler geliştirdiklerini belirtti.

Demir, teknoloji odaklı, ölçeklenebilir ve gelecek vadeden girişimleri destekleyen Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 10. eğitim dönemini başlattıklarını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Hayallerimizdeki geleceği değerlerimizle kodluyoruz" sloganıyla 2018'de başlattıkları 1010 Kaşif Kodlama ve Robotik Eğitimi'nin kapsamını genişletip geçen yıl "Geleceğe Yazılım" projesine dönüştürdüklerini kaydeden Demir, "Bu projemizle hem okullarımıza bilgisayar laboratuvarları kuruyor hem de öğrencilerimize robotik ve kodlama eğitimleri veriyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın eğitimine destek olmak için geliştirdiğimiz yeni projemiz ise Girişimci Kaşif oldu."

Programla çocukların girişimcilik yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine fiziki ve çevrim içi ortamda katkı sağladıklarına dikkati çeken Demir, "Girişimci Kaşif ile geleceğin başarılı girişimlerinin ilk tohumlarının ekilmiş olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında da programı devam ettirmeyi hedefliyoruz. Yeni ve özgün projelerle gençlerimizin gelişimine destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa