Atanamayan Uzmanlar Derneği Tokat İl Başkanı Onur İnan, gerçekleştirdiği basın açıklamasında önemli ifadelerde bulundu. Onur İnan, 3269 Sayılı Kanun kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Uzman Çavuş olarak görev almış, fakat çeşitli ailevi, sağlık ve mesleki sebeplerle kendi isteğiyle sözleşmesini feshederek mesleğinden ayrılmış olan eski uzman çavuşların sorunlarına dikkat çekti. Onur İnan, 657 Sayılı Kanun ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince atanmak isteyen bu kahraman eski uzman çavuşların, karşılaştıkları çeşitli engeller nedeniyle mağdur olduklarını ve kamuoyunun desteğini beklediklerini ifade etti.

İnan, "3269 Sayılı Kanun kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Uzman Çavuş olarak görev almış olan bizler, çeşitli ailevi, sağlık ve mesleki sebeplerle kendi isteğimizle sözleşme feshi yaparak mesleğimizden ayrılmış durumdayız. Bu bağlamda, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun ilgili maddeleri doğrultusunda atanmak üzere başvuruda bulunan "KAHRAMAN Eski Uzman Çavuşlar" olarak kamuoyunun desteğini ve ilgisini talep ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yıllarca hizmet vermiş olan bizler, vatan savunmasında ön saflarda yer alarak görevimizi layıkıyla yerine getirdik. Ancak, çeşitli sebeplerle görevimizi sonlandırdıktan sonra karşımıza çıkan atanamama sorunu, binlerce eski uzman çavuşu mağdur etmekte, ailelerimizin geçimini sağlama noktasında ciddi sıkıntılara neden olmaktadır" dedi.

İşsizlikle mücadele ettiklerine dikkat çeken İnan, "Görevimizi layıkıyla yerine getirmiş, terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve vatan savunmasında canını dişine takmış insanlar olarak atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle mücadele ediyoruz. Atanma hakkımızın derhal kullanılmasını ve yaşanan bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz Kampanyamızın amacı, toplumun geneline ulaşarak farkındalığı artırmak, yetkililerin dikkatini çekmek ve yaşanan sorunlara çözüm bulmak. Bizleri görmemezlikten gelmeyin. Binlerce aile bu sorun nedeniyle dağılmakta, çocukların geleceği kararmaktadır. Kamu kurumlarına atanabilmek için devlet aracılığıyla adil ve eşit bir şartta atama yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi