İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, artan hayat pahalılığı ve yükselen fiyatlar karşısında vatandaşların ve esnafın yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Asgari ücret ve emekli maaşlarının yerinde saydığına ifade eden Başkan Er, “Her gün her şeye zam gelirken, vatandaşlarımız yakında her şeyi gramla almak zorunda kalacak. Bu durum kabul edilemez” dedi.

Türkiye’deki ekonomik koşulların her geçen gün daha da kötüleştiğini ifade eden İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er  “Halkımızın alım gücü hızla eriyor. Market raflarında ve pazarlarda fiyatların artışı gözler önünde. İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Enflasyon karşısında eldeki gelirler yetersiz kalıyor. Esnafımız, işlerinin düşük olmasından şikayetçi. Müşteri sayısındaki azalma, birçok işletmenin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Devletin, esnafa yönelik destekleyici politikalar geliştirmesi şarttır” dedi.

Başkan Er, hayat pahalılığına acil bir çözüm bulunması gerektiğini savunarak, “İktidarın bu sorunlara çözüm bulmak için etkin adımlar atması, vatandaşın ve esnafın sesine kulak vermesi gerekiyor. Üretim ve istihdamı artıracak, enflasyonu düşürecek önlemler hayata geçirilmelidir. Biz, İYİ Parti olarak bu mücadelede halkımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Tokat'ta iş kurmak isteyene fırsat! Tokat'ta iş kurmak isteyene fırsat!

Erkan Er, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu gidişata bir dur denilmelidir. Ekonomik kriz, sadece rakamlarla ölçülmez; insanların günlük yaşamlarını, hayallerini ve geleceklerini tehdit eden bir durumdur. Bu nedenle, bir an önce gereken adımlar atılmalıdır. İYİ Parti olarak, bu konuda kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Muhabir: Mihriban Koçaker