Marmaris Türkiye’nin Hollywood’u olma yolunda Marmaris Türkiye’nin Hollywood’u olma yolunda

Hem yurt içinde hem yurt dışında pek çok eğitimler alan Kayra Sır “Eğitim sürecim epey küçükken başladı. İki yaşından kalma bir fotoğrafım var, belki doktora göstermek için çekilmiştir. İki koltuk arasındaki boşlukta kendi kendime bacak açıyormuşum. Ailem epey endişelenip beni doktora götürmüşler. Orada, korkulacak bir şey olmadığını ve aslında jimnastiğe yatkınlığımın olduğunu fark etmişler. Bu olay vesilesiyle dört yaşında jimnastik dersleri almaya başladım. Altı yaşında daha çok baleye ve müziğe yöneldim. Piyano eğitimleri almaya başladım ve London College of Music’in seviye sınavlarında son aşamalara geldim. Üçüncü sınıfta Mimar Sinan Devlet Konservatuarında yarı zamanlı bale bölümünü kazandım. Dördüncü sınıfta tam zamanlı olarak Mimar Sinan Devlet Konservatuarına girdim ve eğitimime tamamen orada devam etmeye başladım. Okulum aracılığıyla Varna’da birçok kez uluslararası festivallerde kamplara gittim. Aurora Bosch gibi dans dünyası için çok değerli isimlerden ders alma şansım oldu.   Aslında bale aracılığıyla tiyatroya başladım. Dansçı ablalarımın beni önermesiyle çocuk tiyatrosuna dansçı olarak girdim. Bir gün hocam beni ufak bir role aldı. Oyunculuk serüvenim o zaman başladı. Dört yaşında da, anaokulundayken bir kısa film için beni başrole almışlardı. İlk deneyimim o diyebiliriz.” dedi.

“İnci Taneleri”ne dair duygularını da paylaşan Sır “ “Hatice” karakterini ilk okuduğumda böyle bir karakteri oynayabileceğim için çok mutlu olmuştum. İnsanlardan genellikle “Biz, evin hizmetlisinin bu kadar derin bir hikâyesinin olduğunu daha önce bir dizide görmemiştik.”, “Tam evimizin, mahallemizin, komşumuzun kızıymışsın gibi bir his veriyorsun.” gibi çok sıcak, samimi, hoşuma giden yorumlar aldım. Tabii ki birinci sezon en çok “Kızı sen misin? Söyle ya, biz kimseye söylemiyiz.” veya “Biliyorsun da söylemiyorsun!” gibi yorumlar gelmişti. Şu anda “İnci Taneleri”nde yer aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.”

Röportajın tamamına ekte ulaşabilirsiniz...   

1728542489 Zg Kaya M A G E K M 14 T O K A T H A B E R1728542473 Kayra S R 2 T O K A T H A B E R1728542469 Kayra S R 1 T O K A T H A B E R

Muhabir: Burhan Arar/Bülten