Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayan şüpheli operasyonla yakalandı Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayan şüpheli operasyonla yakalandı

Hürriyetçi Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Seyfi Karslı, eğitim çalışanlarına yönelik son günlerde meydana gelen şiddet olaylarına dikkat çekerek  Sendika Genel başkanı Levent Kuruoğlu'nun bütün sendikalara ortak iş bırakma, iş yavaşlatma, derse girmeme eylem çağrısı yaptığını söyledi. Karslı "Ümit ederiz bu çağrı karşılık bulur" dedi.
Eğitim Çalışanlarının şeref meselesidir
Yazılı açıklama yapan Hürriyetçi Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Seyfi Karslı, "Gün geçmiyor ki yeni bir Eğitim Çalışanına şiddet haberi duymayalım. Bir hafta içinde İstanbul'da bir kadın öğretmenimiz, Sakarya Hendek'deki bir İmam Hatipte iki öğretmenimiz saldırıya uğrarken, Ankara'da da bir idarecimiz öğrencisi tarafından bıçaklanmıştır. Bunlar sadece son bir haftanın bilançosudur. Devletin kurumunda, devletin memurlarının bu kadar kolay saldırıya uğraması akıl alır gibi değildir. Emniyet müdürlüğü içinde bir polisin, askerlik şubesinde bir askerin saldırıya uğraması neyse, bir öğretmenin okulunda saldırıya uğraması da odur. Mesele bu kadar önemliyken Sayın Milli Eğitim Bakanının tedbir almak adına arada twit atmak dışında hiç bir çalışması yoktur. Öğretmenler sahipsiz kalmıştır. Caydırıcı kanunlar düzenlemek için ille birilerinin ölmesi mi gerekir. Eğitim çalışanlarına karşı şiddeti protesto etmek, Bakanlık, Hükumet ve Kamuoyunun gündemine getirmek adına Hürriyetçi Eğitim Sen üzerine düşenin fazlasını yapmaktadır. Bu gün itibariyle Sayın Genelbaşkanımız Levent KURUOĞLU bütün sendikalara ortak iş bırakma, iş yavaşlatma, derse girmeme eylem çağrısı yapmıştır. Ümit ederiz bu çağrı karşılık bulur. Bu mesele Eğitim Çalışanlarının şeref meselesidir ve bu şerefi korumak sendikaların boynunun borcudur" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mihriban Koçaker