Gebze Belediyesi ve Başkan Zinnur Büyükgöz Kimdir? AK Parti'nin Öne Çıkan İsmi Gündemde!
Son günlerde adı sıkça anılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, hem geçmiş siyasi kariyeri hem de Gebze Belediyesi’ndeki görevleriyle dikkat çekiyor. Büyükgöz’ün hayatı, eğitim kariyeri ve siyasi geçmişi, belediyecilikteki deneyimiyle birleşiyor. İşte merak edilenler...

Zinnur Büyükgöz Kimdir?
Zinnur Büyükgöz, 1964 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Bakırköy ve Kadıköy’de tamamladıktan sonra, 1983 yılında Gebze İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olarak şehir plancısı unvanını kazandı. Yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamladı ve kariyerine şehir plancısı olarak başladı. Büyükgöz, 33 yıllık meslek hayatı boyunca yerel yönetimlerde çeşitli görevler üstlendi.

Siyasi Geçmişi ve Görevleri
Zinnur Büyükgöz, Refah Partisi ile başlayan siyasi kariyerinde, Darıca Belde Başkanlığı ve Gebze Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu. Daha sonra Fazilet Partisi’nde Kocaeli İl Yönetimi İcra Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. 2004-2009 yılları arasında Gebze Belediyesi’nde Teknik Başkan Yardımcılığı yaptı ve Belediye Meclis Üyesi olarak da görev aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde de Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi olarak çalıştı.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde, AK Parti’den aday olan Zinnur Büyükgöz, %36,94 oy alarak Gebze Belediye Başkanı seçildi. Başkanlık döneminde Gebze’de önemli projelere imza atan Büyükgöz, şehir planlama ve kültürel varlıkların korunmasına yönelik çalışmalarıyla da tanınıyor.

Eğitim ve Danışmanlık Çalışmaları
Büyükgöz, akademik kariyerinin ardından şehir planlaması alanında birçok projede yer aldı. 2014 yılından itibaren İstanbul Ticaret Odası Proje Danışma Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Ayrıca Teknopark İstanbul Teknoloji Bölgesi’nde de danışman olarak çalışıyor. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulları’ndaki görevleri ile de bilinen Büyükgöz, şehir ve kültürel miras planlaması alanında uzmanlık geliştirdi.

Aile Hayatı
Evli ve dört çocuk babası olan Zinnur Büyükgöz, aile yaşamı ile de ön planda. Hem siyasi hem de akademik yaşamındaki başarıları, onu Gebze’nin önemli simalarından biri haline getirdi.

 
 

Aydemir Akbaş: Türk Sinema ve Tiyatrosunun Efsanevi İsmi Aydemir Akbaş: Türk Sinema ve Tiyatrosunun Efsanevi İsmi

 
 

Editör: Nurhan İçmez