Okul dönemini bireylerin daha rahat geçirmesi için genç odası takımı alternatiflerine ekstra özen gösterilmesi önerilir. Estetik çizgileri çok hızlı değişen bu mobilyaları farklı tarzda ve özellikte görebilirsiniz. Bununla birlikte bu mobilyalar eşyaların, çantaların, giysilerin ya da diğer aksesuarların saklanabilmesinde aktif rol oynar ve bu sayede fonksiyonel tasarımlarıyla da dikkat çeker. İhtiyaçlarınızı ve tarzınızı karşılayacak genç odası takımı seçeneklerini değerlendirmek istiyorsanız Koçtaş web sitesini gözden geçirebilirsiniz.

Genç Odası Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Nüanslar

Okul çağında bireylerin daha hareketli bir yaşamı vardır ve bu nedenle seçilecek modellerde kişisel profiller oldukça etkilidir. Bu doğrultuda kişinin tarzının, kilo ve boy durumunun, cinsiyetinin dikkate alınması önemlidir. Ayrıca doğru bir tercih yapmak için odanın şeklinin ve büyüklüğünün de dikkate alınmasında fayda vardır. Sonrasında modelde malzeme seçimi, kumaş türleri, parça sayısı, mobilyanın kullanım amacı önem kazanır.

Bu mobilyalarda malzeme ile renk geçişleri arasında bir uyumun olması dekorasyon çizgisinin ortaya çıkmasını sağlar. Tasarımı şekillendiren malzeme türleri arasından suntalam, ahşap, MDF, metal ya da plastik yönünde tercih yapılabilir. Materyal olarak MDF seçilmesinin avantajı ise yeşil, siyah, beyaz, antrasit ya da pastel gibi tonlarda renklendirme yapılabilmesidir. Mdf genç odası takımı fiyatlarını da doğrudan etkileyen bu detay, modelleri daha geniş bir çerçeveye taşıyabilir.

Farklı bir bakış açısıyla modelin şekli ve büyüklüğü de seçeneklerin değerlendirilmesinde öne çıkar. Eğer minimal bir ortama sahipseniz genç odası takımının mobilyalarını yuvarlak ve küçük ebatlarda seçebilirsiniz. Bununla beraber odada hareket kapasitesini artırmak adına ranzalı genç odası takımı da ilginizi çekebilir. Bu sayede odayı iki farklı kişi kullanacaksa küçük bir alan kaplayan ranzalı tasarımlar, nokta atışı bir tercih olabilir.

Diğer bir yandan işlevsel özelliklerin tasarıma entegre edilmesi, ders verimliliğini de artırabilir. Bu bağlamda modele çalışma masası ve sandalye de eklenebilir. Ek olarak genç odası takımını da kullanarak çocuğunuza okuma alışkanlığı kazandırmak istiyorsanız bir köşe oluşturabilirsiniz. Bu okuma köşesi için modelde bir parça olarak kitaplık seçilebilir.

Excalibur, üniversitelerde "Back to School" etkinliği düzenleyecek Excalibur, üniversitelerde "Back to School" etkinliği düzenleyecek

Koçtaş Genç Odası1

Konforu Destekleyen Genç Odası Takımı Modelleri

Genç odası takımında mobilya parçalarını tek tek değerlendirerek bir model oluşturabilirsiniz. Mekanınızdan maksimum faydalanmak için seçilen parçaların alan tasarrufuna da imkan vermesi gerekir. Bu anlamda modelin ana birimleri arasında şifonyer, baza ve başlık, gardırop, karyola, komodin gibi mobilyalar olduğunu görebilirsiniz.

Ortamınız sınırlı bir alana sahipse bazalı ya da ranzalı tasarımlar, konfor seviyenizi etkileyebilir. Kız genç odası takımı ile bir arada tasarlanabilen ranzalı modellerde farklı renkleri kullanarak çok yönlü bir mekan yaratabilirsiniz. Kız ve erkek çocuklarınızın birlikte kullanabileceği bu modellerde kitaplık, dolap, raf ya da diğer mobilyalar uyumlu renklerde tasarlanabilir. Erkeklerin beğenisini kazanan mavi, siyah, antrasit, lacivert gibi renklere erkek genç odası takımında da yer vererek tasarımı oluşturulabilir.

Diğer bir yandan mobilyaların bir parçası olan karyolaların depolama haznesine sahip olmasını istiyorsanız bazalı modellere yönelebilirsiniz. Bazalı modellerde kıyafetleri yazlık ve kışlık olarak saklayabilir, kişisel objelere yer açabilirsiniz. Bu süreçte baza ve başlığı birlikte değerlendirirseniz yatağınızla uyum yakalama ihtimali yükselebilir.

Genç Odası Takımı Fiyatlarını Etkileyen Durumlar

Genç odası takımı fiyatlarında dönemsel olarak çok hızlı bir değişim yaşandığını görebilirsiniz. Stillerin çok çabuk değişmesi, bu durumun ana nedenidir. Bu doğrultuda modelin ana parça sayılarının arttığını ya da azaldığını gözlemleyebilirsiniz. Bu kapsamda modelde parça sayısı arttıkça fiyat aralığının da yükselmesi doğal bir süreçtir. Genel olarak modelin fiyatlarını materyali, renk geçişleri, kumaş cinsi, teknolojik ya da aksesuar eklentileri de doğrudan değiştirebilir.

Tüm bu süreçte okul döneminde çocuğunuzu destekleyecek konforlu ve estetik bir genç odası takımı arıyorsanız Koçtaş web sitesini inceleyebilir, son aşamada karar verdiğiniz modele yönelebilirsiniz.

Koçtaş Genç Odası2

Muhabir: Burhan Arar