Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, yaptığı açıklamada, eski uzman çavuşların kamuya atanma taleplerinin sürekli olarak geri çevrildiğini belirterek, bu durumun büyük bir hak ihlali olduğunu vurguladı. 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nun 5. maddesine atıfta bulunan Gündeşli, "2016 yılından sonra 7 yıl hizmet süresini tamamlayan uzman çavuşların Devlet Memurları Kanunu’nun 92. maddesi hükmünden yararlanma hakkı vardır. Bu, devlet tarafından tanınmış ve kazanılmış bir haktır," dedi.

Gündeşli, binlerce eski uzman çavuşun, bu haklarına rağmen kamuya atanma taleplerine olumsuz yanıt verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. "Bizler, vatan ve millet için canı pahasına görev yapan kahramanlar olarak, kazanılmış haklarımızın iadesini istiyoruz. Ancak bu haklarımız, kurumların inisiyatifine bırakılarak, adeta bir lütufmuş gibi sunuluyor. Bu, hukuka ve adalete aykırıdır," şeklinde konuştu.

Sivas İtfaiyesi'nden güvercin operasyonu Sivas İtfaiyesi'nden güvercin operasyonu

"Vatan İçin Fedakarlık Yaptık, Haklarımızı İstiyoruz"

Mustafa Gündeşli, eski uzman çavuşların görev sırasında büyük fedakarlıklar yaptıklarını vurguladı. "Doğu’da, Güneydoğu’da, Suriye’de, Kuzey Irak’ta zorlu şartlarda, -30 derece soğukta görev yapan bu kahramanlar, ailelerinden, sevdiklerinden uzak kaldılar. Kendi düğününe gidemeyen, çocuğunun doğumunu göremeyen, annesinin, babasının cenazesine katılamayan eski uzman çavuşlar olarak, bizler bu vatan için her türlü fedakarlığı yaptık. Şimdi ise, devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz," dedi.

"Haklarımızı Kaderimize Terk Etmek İstemiyoruz"

Gündeşli, açıklamalarında, eski uzman çavuşların kaderlerine terk edilmek istemediğini belirterek, "Bizler, yeterince bedel ödedik. Daha fazla bedel ödemek istemiyoruz. Asker vurulduğunda değil, unutulduğunda ölür. Bizim meselemiz siyaset üstü bir vicdan meselesidir. Devletimizin bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz," dedi.

 
 

 
 

Muhabir: Burhan Arar