Mutfak çevrelerinde “Şef Anadolu” olarak tanınan Tokatlı ünlü isim Adnan Şahin'in lezzet turları sıkı takip ediliyor. Bunlardan biri Tiyatro ve sinema dünyasının Tokatlı ünlülerinden Avrupa Yakası'nın Burhan Altıntop karakteriyle gönüllerde taht kuran Engin Günaydın. Engin Günaydın hemşehrisi Adnan Şahin'in Tokat lezzetlerini tattığı videosunu instagram sayfasında hikayesinde paylaştı. 
Tokat Haberpixiz 21 07 2024 09 41 01

Adnan Şahin Kimdir? 
Yazdığı kitaplar yanında birçok televizyon programında danışmanlık yapan, mutfak çevrelerinde “Şef Anadolu” olarak tanınan Tokatlı ünlü isim  Anadolu Halk Mutfağı Dernek Başkanı Adnan Şahin, Anadolu Mutfaklarının yaşatılması misyonu ile ilk olarak 1991 yılında Tokat ilinde BADAL, daha sonra yine Tokat’ta HONÇA restoranı kurdu markayı Kuş adası ve Berlin’e taşıdı. 
2008 Yılında İstanbul’da açılan “Anadolu’nun Sır Lezzetleri” mottosu ile KİVA restoran da yönetici ortak ve Danışman olarak destek verdi. Bu işletmelerde dünyaca ünlü yerli ve yabancı Gastronomi uzmanları ve yazarlarını ağırladı. Yurt dışında ve ülke içinde önemli oteller de Anadolu Halk Mutfaklarının bilinirliğine dönük çalışmalar yaptı.
Adnan Şahin, İçindekiler, Sofradaki Anadolu, Honça, Amasya Mutfağı, Kelkit Havzası Yeme İçme Rehberi, Hatay Kahvaltı kitaplarını yazdı. Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması Amasya, Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri Hatay kitaplarına içerik sağladı.
Engin Günaydın kimdir?
Türk komedyen, sinema, tiyatro oyuncusu ve senaryo yazarı Engin Günaydın 23 Ocak 1972 Tokat Turhal doğumlu. Profesyonel tiyatro yaşamı 1996'da başladı. Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sahnelenen Otogargara adlı oyunda yaşadığı ilk tiyatro deneyiminin ardından İlk olarak, Bir Demet Tiyatro adlı programda canlandırdığı "Zabıta İrfan" karakteriyle tanınan oyuncu, Avrupa Yakası dizisinde canlandırdığı "Burhan Altıntop" rolü ile Türkiye'de büyük üne kavuştu.
2005-2009: Avrupa Yakası
Oyuncu, 2005-2009 yıllarında Avrupa Yakası dizisinde canlandırdığı "Burhan Altıntop" karakteri ile şöhret oldu. Avrupa Yakası'nın 14 Eylül 2005 tarihinde yayımlanan 59. bölümünden itibaren dizide yer alan oyuncu, 24 Haziran 2009'da yayımlanan son bölüme kadar Avrupa Yakası'nda oynadı. Bu dönemde reklam filmi oyunculuğu da yaptı.
2011-2012: Muhteşem Yüzyıl
Muhteşem Yüzyıl dizisinin 1. sezon 1. bölümünde konuk oyuncu idi. 2. sezon 1. bölümden (35. bölüm) itibaren bu dizinin kadrosunda yer aldı.
2013-2014: Galip Derviş
ABD yapımı Monk dizisinin yerli uyarlaması olan polisiye komedi türündeki Galip Derviş adlı Türk televizyon dizisinde başrol oynadı. Dizi, 28 Aralık 2014 tarihinde sonlandı. Oyuncu son olarak, Galip Derviş'te oynamış, dizi oyunculuğunu bıraktığını açıklamıştır.[18]

600 yıllık Zile Panayırı "semt pazarına dönüştü" tepkisi! 600 yıllık Zile Panayırı "semt pazarına dönüştü" tepkisi!

Muhabir: Mihriban Koçaker