Daha önce katıldığı Fatih Altaylı İle Bire Bir adlı programda senaristlikle başlayıp Avrupa Yakası’ndaki Burhan Altıntop karakteriyle yıldızı parlayan Tokatlı Oyuncu Engin Günaydın, Ailesi ile birlikte Erbaa’dan Foça’ya taşındıklarını, ve Burhan Altıntop karakterinin kendisiyle bu kadar özdeşleşmesinden o dönem duyduğu kaygıyı anlatmış. Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Tokatlı ünlü oyuncu, Burhan Altıntop karakterinin üstüne yapışmasından bir zamanlar hoşlanmadığını söylemiş.  

Burhan Altıntop (1)Avrupa Yakası’nda Burhan Altıntop karakteriyle özdeşleşmesini soran Fatih Altaylı’ya  o dönem ki kaygılarını anlatan Engin Günaydın,  “İlk zamanlar Aslında bu durumdan pek hoşlanmıyordum ve korkuyordum da yani rol üzerime yapışacak ve başka bir rol oynayamayacağım falan diye. Sonrasında başka işler yaptım ve başka türlü seyirciler oluşmaya başladı ve ben yönümü o taraflara çevirdim. Sonra bu tarafa doğru çevirdim. İlk zamanlarda bundan hoşlanmıyordum. yaş ilerledikçe bunun havasını atmaya başladım” dedi. Burhan Altıntop (2)ÇEKİNGEN BİRİYİM 

Uzaktan çekingen, çok fazla ortada dolaşmayı sevmeyen biri gibi görünüyorsun. Öyle misin hakikaten? 

Engin Günaydın : “Biraz öyleyim Evet yani bu durumdan aslında çok da memnun değilim yani çok ilişki kurmak isterim  girişken olmak, bizim oralarda öyle söyleniyor girişken her şeyi çabuk adapte olan filan. Böyle olamıyorum beni çok aşırı derecede geriyor sakinleşemiyorum ve tekrar kendi dünyama geri dönüyorum ve orada sakinleşmeye çalışıyorum.” 

Burhan Altıntop (4)SENARİSTLİKTEN PARA KAZANAMADIM 

 Avrupa Yakası bitti sonrası neler yaptın? 

Yeteneğini Sergilemek İsteyen Çocuklara Ödüllü Yarışma! Yeteneğini Sergilemek İsteyen Çocuklara Ödüllü Yarışma!

 Engin Günaydın: “Senaryo yazmaya başladım. Yazan birisiydim Seviyordum da yazmayı. Çocukluğumdan beridir Hayal kurmayı seven birisiyim. Fakat senaristlikten ben para kazanamadım. Yani çok da uğraştım falan hani bir şeyler de yazdım bununla yani ev ocak dönmez. Yani kira ödenmez falan hani sonrasında yani oyunculuk yapmaya başladım. Biraz paradan dolayı oyunculuk yapmam ve oradan ekonomik özgürlüğü kazandıktan sonrasında Çünkü senaristik biraz daha şey istiyor zengin kafası istiyor.”  

Burhan Altıntop (5) KASABA BENİ ÇOK RAHAT ETTİREN BİR YER 

Tokat doğumlusun tabi kasaba çocuğusun aslında. O yüzden mi kasabaları seviyorsun? 

 Engin Günaydın: “Kasaba beni çok rahat ettiren bir yer güvende hissettiğim bir yer. Korku bilmem çok tanıdıkları vardır, abiler vardır seni korurlar filan.” dedi.  

Burhan Altıntop Senin o Muazzam karakterin O öyle mi Yazıldı sen mi öyle yorumladın? 

Engin Günaydın: Tabii ki Gülse'nin (Gülse Birsel) karakteri. Gülse'nin yazdığı bir karakter ama komedi performanslarında Senarist ile oyuncunun beraber çalışması çok önemli. Gülse bu konuda çok açık ta birisi. Ben de bu konuda çok açık birisiyim ve birbirimize çok destekledik ve tabi metin olarak birebir metni oynadım. 

Burhan Altıntop (3)BURHAN ALTINTOP KARAKTERİ HALA ÇOK POPÜLER
Avrupa Yakası’ndaki Burhan Altıntop karakterinin hala çok popüler olması hakkında Engin Günaydın, “Tabi çok hoşuma gidiyor yani çok fazla mesaj alıyorum. Hala çok psikolojisine iyi geldiğini söyleyen var hatta onunla uyuduğunu söyleyenle var. Yani Zaten ben çok mutlu bir dönemimdi.” diye konuştu.  

Muhabir: Mihriban Koçaker